Leksandstränaren: Behöver inte oroa sig

Klubben svarar efter påstådda ordvalet

1 av 2
HOCKEY

Janos Hari ska ha kallat Marcus Paulsson för ”jävla hora”.

Då vill Karlskrona se ett krafttag mot det påstådda ordvalet.

– Ord står mot ord, svarar Leksandstränaren Perra Johnsson.

Det var i den tredje perioden som Marcus Paulsson gav sig på Janos Hari, som satt i båset, med ett klubbslag.

Efteråt bad Karlskronastjärnan om ursäkt men förklarade samtidigt orsaken bakom tilltaget, att han verbalt förnedrats av leksingen.

Tränaren Pelle Hånberg berättade att Hari ska ha kallat Paulsson för bland annat "jävla hora" – något Leksandsforwarden förnekade.

– Jag skrek bara att han skulle stå upp, sa Hari.

Leksands svarar

I dag kom domen mot Paulsson, han stängs av i två matcher och får böta 25 000 kronor, men Karlskronasportchefen Micke Sundlöv vill se ett krafttag mot Janos Hari och hans ordval.

– Det är fegt att han inte kan stå för vad han har sagt. Jag hoppas att Leksand eller någon annan tar tag i det. Han spelar inte i vår förening, utan i en annan förening, och det är deras problem.

Leksandstränaren ”Perra” Johnsson har på söndagsförmiddagen fortfarande inte pratat med Hari men tycker inte att Sundlöv ska lägga sig i situationen.

– Om det är så sköter vi det, så Micke behöver inte oroa sig, säger Johnson och fortsätter:

– För det första står ord mot ord, för det andra har jag inte pratat med Hari och för det tredje tar vi hand om det här, så kanske Karlskrona kan ta hand om sitt.

"Blev mycket väsen"

Paulsson menade att Hari ska ha vrålat samma saker även från båset, vilket gjorde att det till slut ”svartnade” för Karlskronaspelaren. Men Johnsson, som också befann sig i båset, hörde inte vad som skreks.

– Jag hörde ju att det blev mycket väsen. Sedan händer det där. Men jag hör egentligen inte ett enda ord som skriks. Jag ska prata med Hari.