Högström sparkas i KHL – aktuell för SHL

Foto: TT
Marcus Högström i Djurgården säsongen 2015/2016
HOCKEY

Succén i Djurgården kunde inte följas upp i KHL.

Nu väljer Spartak Moskva att sparka Marcus Högström – som kan återvända till Sverige.

Dock först efter nyår. 

– Jag tror inte att det är några problem att få kontrakt i SHL, säger hans agent, Lennart Högström, till Sundsvalls Tidning.

Det lossnade rejält för Marcus Högström i Djurgården under den förra säsongen.

Efter två relativt poängsnåla år pangade backen ifjol in hela 28 poäng på 50 matcher för Stockholmsklubben, och för det belönades han med en flytt till KHL och Spartak Moskva.

”En helt annan spelstil”

Där har det dock gått tyngre och på 30 matcher har 27-åringen stått för ett mål och sju assist på 30 matcher, och nu väljer klubben att sparka Högström.

– Han har en helt annan spelstil än vad de ville använda sig av. Det gör att det inte funkar och hur länge han än skulle vara där skulle det inte funka, säger hans agent Lennart Högström till ST.

”Inga problem i SHL”

Lennart Högström säger till tidningen att en flytt till en annan rysk klubb ”inte är optimal eller aktuellt” och att en flytt till Sverige är trolig – men först efter nyår. Detta på grund av skatteregler.

– Även om man har anat att det kunnat bli så här har vi inte gjort något, men jag kan garantera att det inte varit några diskussioner med svenska klubbar tidigare. Däremot tror jag inte att det är några problem att få kontrakt i SHL här hemma, säger Lennart Högström.