”Jag har aldrig vunnit i Karlstad”

HOCKEY

GÄVLE. Brynäs skräckmotståndare heter Färjestad. Nu måste Brynäs vinna i Karlstad. Något laget inte klarat av på fjorton försök sedan 2002.

– Jag har spelat i elitserien sedan 1999 och har aldrig vunnit där, säger Daniel Widing.

Veteranen Widing hoppas på första vinsten i Karlstad.

Men att kvartsfinalserien skulle vara över eftersom Brynäs nu måste vinna två gånger i Karlstad för att gå vidare vägrar Daniel Widing gå med på.

– Det är bara inspirerande och inte skrämmande, försöker Daniel Widing utan att riktigt övertyga.

Daniel Widing som började sin elitseriekarriär i Leksand för tio år sedan innan han via Finland och USA hamnade i Brynäs 2006 vet fortfarande inte hur det känns att vinna i Karlstad.

”Nån jävla gång...”

– Nån jävla gång måste vi väl vinna där, eller hur... Och jag tycker vi står bra upp och genomför den här matchen på ett bra sätt. Det enda felet vi gör är att vi inte sätter puckarna och inte får det där viktiga ledningsmålet. Men det här gav oss mersmak, lovar Daniel Widing.

Widing hade själv ett mycket bra läge när han kom i en två mot en-situation tillsammans med Stephen Dixon.

Svårt även hemma

– Jag kom för nära och borde ha passat eller avslutat tidigare, säger Daniel Widing som satte pucken i magen på Jonas Gustavsson.

Det är inte bara på bortaplan som Färjestad är en mardröm för Brynäs. Det här var sjätte mötet mellan lagen den här säsongen och Brynäs har inte lyckats vinna en enda gång under ordinarie tid trots fyra hemmamatcher. Och senast Brynäs mötte Färjestad i slutspel, kvartsfinal 2001/2002, vann Färjestad med 4–0 i matcher.

Hur ska ni göra för att undvika det den här gången, Ove Molin?

– Vi kan inte göra så mycket annorlunda. Det gäller att få in puckjäveln och få första målet. Sådan där statistik är det bara ni medierna som håller på med. Men jag lovar, Färjestad kan inte fortsätta vinna över oss i Karlstad hur länge som helst.