Kallade FBK för ”muppar”

Brynäs plockade bort Niclas Anderséns kommentarer

Foto: Bildbyrån
”Dubbelt jobbigt” Först kallade Brynäs Niclas Andersén Färjestad för ”muppar”. Sedan orsakade han FBK:s segermål i den andra kvarten.
HOCKEY

KARLSTAD. Först kallade Brynäs-backen Niclas Andersén, 21, Färjestad för för ”muppar”.

Sedan gjorde han det avgörande misstaget och gav segern till Färjestad – och kommentaren om Färjestad togs bort på Brynäs hemsida.

– Dubbelt jobbigt, säger han bedrövat.

När två minuter återstod av matchen i lördags skulle Niclas Andersén rensa pucken ut ur Brynäs zon.

Men det misslyckades och Dick Axelsson och Marcus Paulsson kunde ta pucken av backen och göra det avgörande 2–1-målet för Färjestad.

Extra jobbigt för Andersén, som inför matchen mot Färjestad droppade ett kaxigt uttalande på Brynäs hemsida om Färjestad.

– Det skulle vara riktigt skönt att slå ut de där mupparna, sa Andersén.

Plockades bort

Efter några timmar plockades Anderséns attack och intervjun bort från Brynäs hemsida och ersattes med en tvättad version.

Men trots att Brynäs plockat bort det proverande inlägget står han för uttalandet.

– Jag har samma uppfattning nu som innan. Vi har den relationen med folk från Karlstad, vi som är från Grums, säger han till Gävle Nyhetsbyrå.

I kväll, i Gävle, spelas SM-kvartsfinal tre (nedsläpp 19.00).

FAKTA

Så sa han – före och efter:

Vad har du för känslor inför matchen imorgon, värmlänning som du är?

– Det är skitkul att möta Färjestad för jag har aldrig gillat dem. När jag var liten och spelade i Grums var vi alltid underdogs och Färjestad var kaxiga och trodde de var bäst i världen.  Det skulle vara riktigt skönt att slå ut dem, och jag ser alltid fram emot matcherna mot Färjestad.

– Det är skitkul att möta Färjestad för jag har aldrig gillat dem. När jag var liten och spelade i Grums var vi alltid underdogs och Färjestad var kaxiga och trodde de var bäst i världen.  Det skulle vara riktigt skönt att slå ut de där mupparna, och jag ser alltid fram emot matcherna mot Färjestad.