Mardrömsväggen

Gustavsson knäcker Brynäs: ”Klart det sätter sig i huvudet”

1 av 2
Väggen Gustavsson.
HOCKEY

GÄVLE. Brynäs mardröm heter Jonas Gustavsson. På 46 skott och sex perioder i Läkerol Arena har Gävlelaget inte klarat av att göra mål. Gustavsson håller Brynäs i ett stenhårt mentalt grepp.

– Det är klart att det sätter sig i huvudet när vi inte klarar av att göra mål på honom, säger Brynäs Stephen Dixon.

Stephen Dixon var Brynäs främsta målsumpare i går. Fyra riktigt kvalificera chanser hade kanadensaren. Varje gång stod spöket Jonas Gustavsson i vägen. Under fem minuter i andra perioden hann Dixon komma fri i boxplay, gå på mål och avsluta med en backhand och så till sist skjuta ett skott i magen på Gustavsson.

– Det är för dåligt att jag inte lyckas få in någon puck av alla chanser jag har, säger Stephen Dixon.

”Det är riktigt illa”

Dixon sköt sex skott på Gustavsson i går, fyra i lördags i Karlstad och tre i torsdags utan att lyckas få hål Gustavsson.

– Jaså, är det så många skott? Det var riktigt illa. Kanske försöker jag och hela laget för mycket, att vi tänker när vi väl får chansen istället för att bara gå på instinkt, det blir lätt så när en målvakt håller nollan flera gånger och storspelar, säger Stephen Dixon.

Är pressade

Brynäs är nu riktigt pressade av Färjestad och måste börja med att vinna två matcher i Karlstad – där man inte vunnit sedan 2002.

Så, har ni gett upp?

– Nej det kan vi inte göra, men hur vi ska göra vet jag inte riktigt. Men vi måste gå ut och spela desperat från start på onsdag och skjuta ännu mer skott och skapa trafik och hoppas att någon puck slinker in, någon gång måste den börja göra det, säger Stephen Dixon.

Sebastian Lauritzen deppar i kapp med Dixon och stämmer in.

”Tänker inte ge upp”

– Det är helt galet vilka fantastiska lägen vi har utan att göra mål på ett enda, jag fattar det inte. Men jag tänker inte ge upp det här. Det gäller att komma först till fyra matcher och de har bara tre. Det vore skönt att knäppa dem på näsan i Karlstad på onsdag, de känner sig nog rätt säkra på det här nu, säger han.

FAKTA

Kvartsfinal 3:7

Brynäs–Färjestad: 0–4 (Färjestad leder med 3–0 i matcher)

Snabbplus

Matchen:

Brynäs behövde så mycket första målet. Men det blev Färjestad som fick jubla direkt i inledningen. Där dog matchen. Nu är det kört för Brynäs.

Stämningen:

Brynäs fans bjöd på tifo vid matchstart och höll igång helt ok. Men vid 0–2 dog matchen och en del fans lämnade Läkerolen redan i andra perioden.