”Jag har mer att ge”

Bekräftat i dag: Magnus Kahnberg byter Frölunda mot Brynäs: Jag kände tidigt att de inte ville satsa på mig

Kahnberg testar sin nya tröja.
HOCKEY

GÄVLE. Bekräftat i dag:

Magnus Kahnberg lämnar Göteborg och Frölunda för Brynäs.

– Jag har mycket mer att ge än det jag fick chansen att visa upp i Frölunda under den här säsongen, säger Magnus Kahberg till Sportbladet.

Frölundas tunga start gjorde att tränaren Ulf Dahlén valde att satsa på bara vissa spelare, och där ingick inte Magnus Kahnberg, 29.

– Nej, jag kände ganska tidigt att de inte ville satsa på mig och jag blev helt klart lidande av att det gick trögt för laget i inledningen av säsongen, säger Magnus Kahnberg.

”Har mer att ge”

Kahnberg spelade knappt något alls i slutspelet och hoppas att kubbytet nu ska få fart på hans karriär.

– Jag har mer att ge och hoppas att få en nytändning i Brynäs, säger Kahnberg som fått gått ner avsevärt i lön när kan skrev på tvåårskontraktet med Gävlelaget.

– Ja, jag har fått sänka lönen, bekräftar Kahnberg.

Med Kahnberg i laget hoppas Brynäs få fart på det uteblivna målskyttet som präglat laget under säsongen. Säsongen 2003/04 vann han både elitseriens skytteliga och poängliga med 33 mål och totalt 49 poäng.

– Vi hoppas att denna urgöteborgare får en rejäl nytändning hos oss, det har han helt klart potential för, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Hoppas på Widing

Att Kahnberg är att betrakta som en ersättare till Daniel Widing, dementerar dock Sundlöv.

– Jag hoppas på att båda två spelar i Brynäs nästa säsong, inget är klart med Daniel Widing mer än att han vill spela utomlands. Blir inte det av kommer han spela kvar i Brynäs.