Vad hände här, Saik?

Självmål av Christoffer Norgren snuvade Skellefteå på tre poäng mot Brynäs

HOCKEY

Skellefteå var under långa stunder det bättre laget i hemmamatchen mot Brynäs.

Men tack vare målvakten Jacob Markström – och Saik:s lagkapten Christoffer Norgren (!) – så fick Brynäs med sig en poäng hem till Gävle.

– 2–2 känns sådär när vi hade 2–1, man vill alltid vinna, säger Markström i ppv.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
olycklig Skellefteås lagkapten Christoffer Norgren gjorde självmål.

Skellefteå är ett av överraskningslagen hittills den här säsongen i elitserien. Men efter dagens hemmamatch mot Brynäs grämer sig nog tränaren Hans Särkijärvi och hans spelare en hel del: Brynäs vände hem till Gävle med 2–2 i bagaget efter att Skellefteås Christoffer Norgren vispat in pucken i eget mål fram till 1–1 i andra perioden.

Hemmalaget klart bäst

Mot bakgrund av att Skellefteå under långa stunder spelade ut Brynäs, som gång på gång räddades av suveräne målvakten Jacob Markström, så svider nog Christoffer Norgrens självmål och de två förlorade poängen extra mycket. Brynäs, som är i fin form för tillfället, har sagt att man måste förvandla alla oavgjorda resultat till segrar för att avancera i tabellen. Det lyckades man inte med i kväll.

Pucken tog först i ribban

Vid Christoffer Norgrens självmål var det en misslyckad rensning som misslyckades totalt. Han skulle rensa undan pucken efter att Jakob Silfverberg träffat ribban. Men hans backhandsrensning hamnade i eget mål. Christian Söderström, på assist av Martin Lundberg, satte 2–2 för Skellefteå.

– Vi är svårslagna men vi behöver trepoängare. Känslan var att vi skulle ordna det men som matchen blev får vi vara nöjda med en poäng, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki i ppv.

FAKTA

Skellefteå–Brynäs 2–2 (1–0, 0–1, 1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (7.08) Petr Tenkrat (Tomas Surovy, Brad Moran) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (13.00) Jakob Silfverberg (Jonas Nordquist, Daniel Hermansson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–2 (1.41) Peter Nolander (Magnus Kahnberg, Jonathan Granström), 2–2 (14.21) Christian Söderström (Martin Lundberg).

Skott: 39–17 (15–3, 15–8, 6–4, 3–2).

Utv, Skellefteå: 5x2. Brynäs: 7x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 5 022.