Paniktaktiken en jättesuccé

Molins spya tvingade fram en ny formation i powerplay

HOCKEY

Gävle. Ove Molin spydde.

Jonathan Granströms skridsko pajade. Då slängde Niklas Czarnecki ihop en powerplayformation i panik. Resultat: vinst med 6–0.

– Ibland ska man ha lite tur, säger Niklas Czarnecki.

Det har lossnat för Jakob Silfverberg, 2+1 i går.

Den tilltänkta powerplayuppställningen havererade när Ove Molin blev magsjuk i första periodpausen. När Jonathan Granström skulle gå in gick hans skridsko sönder. In med Jonas Nordquist och Jakob Silfverberg som vikarier och succén var ett faktum.

– Ja, vi hade faktiskt inte tränat ett dugg tillsammans, säger Jonas Nordquist.

Kommer fortsätta

Två olyckor ledde fram till Brynäs första trepoängare på en månad när Czarnecki i en hast satte ihop Silfverberg–Nordquist–Kahnberg–Hansen–Kokko som gjorde två avgörande pp-mål.

– Jag fortsätter nog med den formationen i fortsättningen också. Jonas Nordquist är en utpräglad powerplayforward och var fullständigt lysande. Och Magnus Kahnberg är en bra avslutare, säger Niklas Czarnecki.

Ex-Frölundaduon känner varandra väl och Jonas Nordquist spelade fram sin kompis Kahnberg för första gången i Brynäströjan.

– Ja, det var nog minst ett år sedan han gjorde det, jag fortsätter gärna med honom för vi har en bra kemi tillsammans och Jakob Silfverberg är snabb både i tanken och på skridskorna, säger Magnus Kahnberg.

JVM – en lättnad

Silfverberg gjorde två mål och en assist och vet varför det har släppt efter en lite trevande säsong hittills för honom.

– Det var en stor lättnad för mig att bli uttagen till JVM i Kanada i måndags. Jag har grubblat mycket över det och nu kan jag släppa det. Jag har varit med i varje landslag sedan jag var 17 år och det skulle känts förjävligt att inte fått följa med mitt sista år som junior till VM. Nu behöver jag inte tänka och grubbla kring det längre. Det är väldigt skönt, säger Jakob Silfverberg.

ARTIKELN HANDLAR OM