Nyförvärven har väckt Brynäs: ”Viktigt”

HOCKEY

Gävle. Det har släppt för Brynäs. Tre raka segrar med 14–2 i gjorda mål och så har målskyttet vaknat hos förväntade målsprutan Magnus Kahnberg.

– Det var ett en gammal beprövad variant som jag har gjort tidigare, säger Kahnberg.

Foto: SCANPIX
Kahnberg jublar.

Länge kryssade sig Brynäs fram i tabellen och hade tolv oavgjorda matcher på 26 omgångar. Nu levererar nyförvärven som kommit till Brynäs med en tydlig uppgift – att göra mål. Eero Somervuori, som nu gjort poäng i nio matcher i rad, gjorde två mål mot Rögle, Magnus Kahnberg likaså och så fick Jonas Nordquist göra sitt första mål i Brynäs.

”Det har lossnat”

– Det var viktigt för oss att ta oss hur ekorrhjulet med massor med oavgjorda matcher. Det hände liksom ingenting i tabellen då. Nu har det lossnat och självförtroende växer och vi vårdar pucken på ett helt annat sätt, säger Magnus Kahnberg som gjorde en riktig delikatess vid 1–0.

”Ett flytmål”

Juuso Hietanen får tag i pucken i egen zon och slår den direkt till Kahnberg som är fri och som lägger upp den hur snyggt som helst med en backhand i krysset.

– Självklart är vissa mål viktigare än andra och det var ett viktigt mål för mig att göra, säger Magnus Kahnberg.

Jonas Nordquist gjorde sin tionde match i Brynäs och samtidigt sitt första mål.

– Det var ett flytmål som jag bara styrde in. Det var viktigt att få göra mitt första mål. När puckarna börjar trilla in går allt in. Och det är ruggigt skönt att slå lagen som ligger där nere, säger Jonas Nordquist.

– Efter att ha varit i ett utsatt läge är det roligt att vara Brynästränare nu, lägger tränaren Niklas Czarnecki till.