”Han blev slaktad”

Hansen tacklades våldsamt – bröt okbenet: ”Bedrövligt”

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK. Brynästränaren Niklas Czarnecki gick till attack mot Marco Tuokko efter överfallet på Mads Hansen.

Norrmannen fick okbenet krossat.

– Det var en våldsam tackling. Han blev fullständigt slaktad. Det är bedrövligt att det inte blev utvisning. Han borde bli avstängd, säger Czarnecki

Brynäs center måste nu opereras – och i värsta fall missar den norske stjärnan OS.

KAN MISSA OS Norrmannen Mads Hansen, Brynäs, krossade okbenet efter att ha blivit tacklad bakifrån av Modos Marco Tuokko och riskerar nu att missa OS i februari.

Brynäs hade – trots att man kom till spel med endast tre ordinarie backar – en seger inom räckhåll mot Modo, men slarvade bort den och förlorade till slut med 4–2.

– Vi hade en puck i ribban och en på mållinjen när det stod 1–1 men slarvade tyvärr och bjöd dem på två ganska billiga mål, säger Niklas Czarnecki.

Nu är Brynäs, som ligger på åttondeplats i tabellen med två poäng ned till Modo och Timrå under slutspelsstrecket, indraget i streckstriden.

Och vad värre är:

Det är spelarkris i Gävlelaget.

Backvikarien Mads Hansen, 31, som är en av lagets bästa poängplockare, fick – i början av period två – okbenet krossat i samband med en tackling bakifrån av Marco Tuokko och blir borta på obestämd tid. Ett tungt bakslag för Brynäs som sedan tidigare har Lars Jonsson, Simon Bertilsson och Petri Kokko på skadelistan.

Nu riskerar norrmannen, som fick stanna kvar på sjukhuset i Örnsköldsvik medan resten av laget åkte hem till Gävle, att missa OS i februari. Men han är inte opererad – än.

– Nej, det är han inte. Han ska komma ned till Gävle i dag och det blir operation här någon av närmsta dagarna, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till Sportbladet på tisdagsförmiddagen.

Kommer ni anmäla händelsen?

– Det har jag ingen kommentar till. Czarnecki har sagt vad han tycker och nu är det väl upp till disciplinnämnden att titta på tacklingen.

Czarnecki upprörd

Niklas Czarnecki var, som sagt, väldigt upprörd:

– Det var en våldsam tackling. Han blev fullständigt slaktad.

– Det är bedrövligt att det inte blev utvisning. Han borde bli avstängd. Domaren (Wolmer Edqvist) påstod att han aldrig lyfte från isen men jag tror att han kommer ångra sig när han ser tv-bilderna efteråt.

Även Brynäskaptenen Andreas Dackell riktade kritik mot Marco Tuokko.

– Jag tycker det var väldigt onödigt av honom att satsa så hårt i närkampen. Man måste visa mer respekt för varandra ute på isen, säger han.

Själv var Marco Tuokko av en helt annan uppfattning.

– Det var en ren tackling.

Norska OS-truppen togs ut i dag, tisdag.

Mads Hansen var förstås med – men hinner han bli spelklar?

ARTIKELN HANDLAR OM