Glädjebesked för norska landslaget

Hansen räknar med spel i OS

HOCKEY

Här är glädjebeskedet till det norska landslaget.

Mads Hansen räknar med att kunna spela OS.

– Jag tror inte att det ska vara några problem, säger Brynäscentern

KAN MISSA OS Norrmannen Mads Hansen, Brynäs, krossade okbenet efter att ha blivit tacklad bakifrån av Modos Marco Tuokko och riskerar nu att missa OS i februari.

Enligt rapporterna ska inte okbenet vara av utan det är en gren av okbenet som tagit den största smällen.

– Det jag har hört är att det inte är någon stor operation, mer en liten justering, säger Hansen.

Backvikarien Mads Hansen, 31, som är en av lagets bästa poängplockare, fick – i början av period två – okbenet krossat i samband med en tackling bakifrån av Marco Tuokko och blir borta på obestämd tid. Ett tungt bakslag för Brynäs som sedan tidigare har Lars Jonsson, Simon Bertilsson och Petri Kokko på skadelistan.

Tror på spel i OS

Nu riskerar norrmannen, som fick stanna kvar på sjukhuset i Örnsköldsvik medan resten av laget åkte hem till Gävle, att missa OS i februari. Men trots att han är inte opererad så räknar han med spel i OS.

– Ja, jag tror inte att det är några problem, inte om det är som det ser ut på röntgenbilderna.

Tacklingen han fick av Modos Markko Toukko var hård och fick kritik av Brynäs-tränaren. Men Hansen vill inte kritisera Tuokko o.

– Jag tror inte att det är något fel på själva tacklingen, däremot kommer han med en jävla hög fart och träffar mig snett från sidan. Han (Tuokko) är en fysisk spelare, men samtidigt måste man visa respekt för motståndaren.