”Troligt att han stannar i elitserien”

Markströms agent ger Brynäs glädjebesked

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Jacob Markström.
HOCKEY

Brynäs har redan räknat Jacob Markström som förlorad till NHL.

Men nu överraskar målvaktens agent med att säga att han tror att det blir en fortsättning i Sverige.

– Jag håller det för troligt att Markström fortsätter i elitserien i ett eller flera år till, säger Peter Wallén till gd.se.

Jacob Markström fortsätter att imponera i elitserien och Brynäs sade tidigt att de räknar med att förlora 20-åringen till NHL nästa säsong. Därför kommer uttalandet från agenten Peter Wallén mycket överraskande.

– Den första juni går Floridas rättigheter till Markström ut, vi avvaktar och ser vad det innebär. Jag håller det för troligt att Markström fortsätter i elitserien i ett eller flera år till. Han är ändå bara 20 år och det är inte många målvakter som åker i den åldern, säger Wallén till gd.se.

Förhandlar om nytt kontrakt

Florida Panthers, som draftat Markström, nådde inte slutspelet i NHL. Trots det har laget en redan imponerande målvaktsuppsättning med Tomas Vokoun, rutinerade Scott Clemmensen, finländaren Alexander Salak och collegeligans bästa målvakt Marc Cheverie.

Istället för att att försöka slå sig in i den ligan kan Markström alltså stanna i Brynäs ett eller flera år till. Gävleklubben har redan inlett förhandlingar om ett nytt kontrakt.

– Det är alltid bra att ha kontrakt, då är ju affären stängd. Men rent teoretiskt behöver han inte ha kontrakt med oss. Han vill spela i Brynäs om han spelar i Sverige, det vet vi, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.