”En riktigt dålig bortförklaring”

Widings ursäkt att gå till DIF upprör i Brynäs

HOCKEY

Daniel Widings val att välja Djurgården före Brynäs har gjort många Brynäsanhängare upprörda.

Widing förklarar nu att han tackade nej till Gävlelaget för att deras kontraktsförslag var för långt – något som får Brynäsledningen att rasa.

– Det är bara en riktigt dålig bortförklaring, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Foto: Foto: STEFAN JERREVÅNG
STICKER TILL STOCKHOLM Den tidigare Brynäs-profilen Daniel Widing har fått en del kritik för att han nu har valt att spela för Djurgården. Foto: STEFAN JERREVÅNG

Daniel Widing bröt kontraktet med Davos efter bara en säsong.

Därefter låg Brynäs på honom, klubben som han spelat i tre säsonger innan han lämnade Sverige.

Brynäs arbetade fram ett bra kontrakt och försökte anpassa det efter Widing så gott det gick, berättar Brynäs sportchef Michael Sundlöv för Gävle Nyhetbyrå.

– Jag har verkligen fått bra support av styrelsen. Både Hans-Göran (Karlsson, klubbdirektör) och Sven Engwall (marknadschef) har godkänt ett utrymme för att värva Widing. Vi gav honom ett riktigt, riktigt bra kontraktsförslag över fyra år, säger han.

Hade kunnat matcha DIF

I fyraårskontraktet fanns det både klausuler för NHL och KHL-spel. Men Widing tyckte kontraktet var för långt.

– Det känns lite så. Visst hade det varit en trygghet, men jag ville ha en ny utmaning, säger Widing till Gävle Nyhetsbyrå.

”Konstigt att säga så”

Det är en ursäkt som upprör Sundlöv.

– Det är bara en riktigt dålig bortförklaring att han tyckte kontraktsförslaget var för långt. Det är tvärtom mot för vad han sa till mig. Vi hade inte haft några problem att korta ner kontraktslängden.

– Vi hade inte kunnat matcha Djurgårdens bud över tio månader eftersom vi redan har spikat vår budget. Men nästa år får vi en ny budget och då hade Widing fått riktigt bra betalt. Jag tycker att det är riktigt konstigt att han säger så, säger han till Gävle Nyhetsbyrå.