”Aldrig varit mer vältränade än nu”

Brynäs unga spelare bakom lagets fysiska topptrim

HOCKEY

Drömmen om NHL hägrar.

Det har gjort att Brynäs, med en av elitseriens lägsta snitt­ålder, är i bättre fysisk form än någonsin.

– Brynässpelarna har aldrig varit mer vältränade än nu, säger fystränaren Claes Rahm.

Foto: bildbyrån
Vancouverdraftade Anton Rödin anses vara den bäst allroundtränade i laget. ”Det är ett kvitto på allt jobb man lagt ner”, säger 19-åringen.

Brynäs plantskola har gett eko i Hockeysverige. Men nu är man även på framfart i ett annat avseende. Efter tuffa coopertester under försäsongen och hård styrketräning står det klart: årets Brynäs är i den bästa fysiska formen någonsin.

– Vi har aldrig sett så bra resultat som nu. Och det handlar nog om att vi har många hungriga och unga spelare i laget som siktar på att ta sig till NHL. Då vill man göra allt för att bli tillräckligt bra. De unga killarna har drivkraften och har bestämt sig för att göra ett riktigt försök, säger tränaren Niklas Czarnecki.

”Har gått framåt”

Klubbens fystränaren Claes Rahm:

– Brynäs har inte varit i bättre form än nu. Jag tycker att de flesta spelarna gått framåt i utvecklingen. Det har vi sett på de fystester vi gjort under försäsongen. Vi kör lika hårt med killarna i a-laget som de i juniorlaget. Lägstanivån är högre än någonsin.

Spelar den låga snitt­åldern in i de positiva resultaten?

– Både och. Det tar tid att bygga upp sin fysik. Men samtidigt är de yngre lite hungriga och återhämtar sig bättre.

Forwarden Anton Rödin, 19, pekas ut som den bäst allroundtränade Brynäs­liraren i det yngre gärdet.

Vancouverdraftade Rödin är inte sen med att konstatera att konkurrensen bland de yngre spelarna är stenhård. Och därför en anledning till att Brynäs är starkare än tidigare.

– Alla är så tävlingsintriktade. Det märks både i gymmet och på isen. Alla drömmer om NHL och vill bli bättre än alla andra.

Du anses som en av de i laget med bäst fysik.

– Det är kul att höra. Det är ett kvitto på allt jobb man lagt ner. Jag känner att jag gjort framsteg med min fysik sedan förra säsongen. Jag känner mig starkare och vet vad som krävs.

FAKTA

Brynäs försäsong

6/8: Södertälje-Brynäs 3–5

17/8: Brynäs-Timrå 3–4 eft. str.

19/8: Mora-Brynäs 3–8

20/8: Leksand-Brynäs 4–3 e. str.

26/8: Brynäs-AIK 4–2