Sandin får lämna plats – igen: ”Aldrig fått chansen”

HOCKEY

Gävle. Den enes bröd den andres död. Brynäs Emil Sandin har åkt som en jojo under säsongen. Brynäs-Mora-Brynäs igen och nu får han flytta på sig en gång till när JVM-spelarna ansluter.

– Jag har aldrig riktigt fått chansen, säger Emil Sandin.

Emil Sandin.

Emil Sandin, 22, kallades tillbaka till Brynäs från Mora när anfallarna Calle Järnkrok, Sebastian Wännström och Johan Larsson åkte till JVM. Men han fick ändå sparsamt med istid. Brynäs har själva gått in och betalat för att få hem JVM-spelare extra tidigt så de är med redan på förmiddagsträningen under fredagen.

– Jag vet inte vad som händer med mig, men jag lär väl knappast få mer speltid när de kommer tillbaka.

Nöjd med säsongen

Sandin hamnade i Czarneckis kylskåp en bit in på säsongen och rykten placerade honom i lag som Timrå innan han lånades ut till Mora.

Hur skulle du vilja sammanfatta din säsong?

– Jag är nöjd, men jag har aldrig riktigt fått chansen.

Brynäs tränare Niklas Czarnecki:

– Jag har en plan för allt, men jag vill inte berätta den här och nu. Vi har ett par forwards för mycket, för alla JVM-spelare spelar mot Södertälje på lördag. Det kan tyckas vara angenäma beslut för mig att ta, men jag bygger lag på trygghet och långsiktighet.

Brynäs har även gjort klart att målvakten Björn Bjurling lånas ut till AIK till och med den sista mars med en option om förlängning om AIK går till slutspel. Anders Sundin

ARTIKELN HANDLAR OM