Viktiga matcher – då får stjärnor sitta på bänken

HOCKEY

Elitserien går in i ett avgörande skede – då ratas flera stjärnor.

I kväll bänkas Brynäs Magnus Kahnberg, 30, Linköpings Jeff Ulmer, 33, och Frölundas Ville Mäntymaa, 25.

– Tränaren har sagt att jag är bänkad på grund av min prestation, säger Kahnberg till Sportbladet.

Mäntymaa, Kahnberg och Ulmer – bänkade i kväll.

Forne målsprutan Magnus Kahnberg har haft en tung säsong och bara gjort tre mål på 27 matcher. I kvällens möte mot Timrå är han bänkad för andra matchen i rad.

– Det är klart att det känns tufft, men jag försöker hålla humöret uppe och kriga på, säger Kahnberg som hämmats av skador i magmuskeln och ljumsken.

– Jag har haft en jobbig säsong med mycket­ skador och det har varit jäkligt frustrerande. Det låter som dåliga bortförklaringar, men det är tungt att börja om från noll hela tiden. Men det är bara att kriga på.

”Vi får se hur laget ser ut”

Linköpings Jeff Ulmer bänkades senast mot Södertälje och spelade bara 5.12 minuter i 2–1-segern. Enligt Corren talar mycket för att Ulmer petas mot Luleå och att Pontus Petterström tar kanadensarens plats i andrakedjan.

– Vi får se hur laget ser ut. Men jag tyckte att Jeff hade mindre bra fart i förra matchen, säger LHC-tränaren Hans Särkijärvi.

– Jag har pratat med Jeff, men vad som ­sades stannas mellan oss. Han har ett bra skott och vi jobbar för att han oftare ska komma till avslut.

Spelade inte en sekund

I Frölunda spelade backen Ville Mäntymaa inte en sekund senast. I kväll kan Pavel Skrbek göra comeback efter skada och då hamnar Mäntmaa ännu längre ut på bänken.

ARTIKELN HANDLAR OM