Brynäs mardröm – straffavgörande

Riskerar att missa slutspel på grund av för dåliga straffar

HOCKEY

Gävle. Sex straffavgöranden – sex förluster. Brynäs dåliga straffacit äventyrar nu lagets slutspelsdrömmar.

– Det har kostat oss alldeles för mycket, säger tränare Niklas Czarnecki.

Foto: PIC-AGENCY SWEDEN
Strafförlust igen AIK:s back Jonas Liwing sätter avgörande 3–2-straffen bakom Niklas Svedberg.

Om Brynäs tagit de sex uteblivna poängen som de förlorat så här långt hade laget varit på trygg mark i tabellen. Senast Brynäs satte en straff var den 20 november förra året. I de tre försöken därefter har de missat samtliga.

Varje fredag har Brynäs strafftävling och den senaste vanns av Magnus Kahnberg som var tillbaka efter att ha varit bänkad i går. Men han fick ändå inte slå någon straff.

– Jag vill alltid slå en straff och hade gärna gjort det om jag fått för tränaren. Vi kan inte längre skylla på otur, hade vi vunnit tre av de här sex hade det varit för dåligt, när vi förlorat samtliga är det en katastrof. Det är klart att det sätter sig i huvudet hos några, säger Magnus Kahnberg.

’Aldrig kuggat för oss’

Niklas Czarnecki delar inte Kahnbergs uppfattning om att det sitter huvudet på spelarna när det blir straffavgöranden.

– Det har liksom aldrig kuggat i för oss, har vi gjort mål, så har motståndarna gjort mål. Har de missat, har vi gjort det samma. Det enda vi kan göra är att träna och nöta extra, att prata om det hjälper inte. Alla måste få göra på sitt sätt och stå fast vid sin grej. Det är helt individuellt, säger Niklas Czarnecki.

Varför lät du inte Kahnberg, som vann den senaste tävlingen, slå en straff?

– Han ingick i de straffskyttar jag hade tidigare, jag ville ha en förändring och bytte därför ut samtliga. Så det var aldrig aktuellt.

Vissa lag använder bestraffningar för den som kommer sist i de interna strafftävlingarna för att få igång straffskyttet, kan det var aktuellt?

– Nej, jag tror inte på sånt.

– Det kanske kan vara något för oss att prova, för något måste till så vi kan börja vinna strafftävlingarna, säger Magnus Kahnberg.

ARTIKELN HANDLAR OM