Äntligen, Brynäs

Bröt tio år lång förbannelse i Karlstad – tackar publiken

HOCKEY

KARLSTAD. Brynäs har brutit en nästan tio år lång förbannelse i Karlstad.

Det tackar man Färjestads sviktande publiksiffror för.

– Det räckte att gå ut i arenan för att känna att det var något som inte stod rätt till där, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Foto: Foto: Scanpix
TRE POÄNG För första gången på nästan tio år tog Brynäs full pott i Karlstad.

Brynäs har på 19 matcher i Löfbergs Lila Arena inte tagit en trepoängare. Förutom en sudden-seger i fjol har laget konsekvent gått bet i skräckarenan – tills i går.

Nu har i stället Färjestads egna lirare skapat en rädsla för spelet på hemmaplan. Det i kombination med sviktande publiksiffror (bara 5572 åskådare fanns på plats i går) gör att trycket är långt ifrån vad motståndarlagen är vana vid.

I går var trycket på läktaren nästintill obefintligt. Något som fungerade som tändvätska för Brynäs.

”En ny upplevelse”

– Det räckte att bara gå ut i arenan. Här brukar det vara ett enormt tryck. Nu var det helt... Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga men det var en ny upplevelse för oss, säger Niklas Czarnecki.

Det påverkade alltså er positivt?

– Ja, absolut. Det kändes som att det var något som hänt här (i LLA), att vi därför hade världens chans att äntligen ta en trepoängare här. Atmosfären var annorlunda, säger han.

I andra perioden bröt Brynäs den mångåriga förbannelsen i Karlstad – och levererade även ett klassiskt rallarslagsmål. Dick Axelsson och Jörgen Sundqvist kastade handskarna, vevade med knytnävarna och fick till slut lämna isen.

ARTIKELN HANDLAR OM