Straffhjälten tvekar om ett nytt kontrakt

Somervuori: ”Vet inte om andra lag är intresserade”

HOCKEY

Gävle. Sjunde gången gillt. Äntligen vann Brynäs ett straffavgörande. Men matchhjälten Eero Somervuori kan vara på väg bort.

– Jag har fått ett förslag att ta ställning till, men jag vet inte hur det blir än, säger Eero Somervuori.

Foto: Foto: Scanpix
Fått erbjudande Eero Somervuori avgjorde mot HV på straff, men till nästa säsong kan han vara förlorad för Brynäs.

Somervuoris kontrakt går ut efter säsongen och Brynäs vill gärna behålla honom eftersom han inte bara är en av de bästa på isen, han är oerhört viktig vid sidan av planen också.

– Jag måste koncentrera mig på matcherna som är kvar och fokusera på hockeyn i första hand. Så jag vill inte prata om det där än. Jag vet faktiskt inte om andra lag är intresserade. Men det finns en mycket stor chans att jag stannar i Brynäs, säger Eero Somervuori.

Somervuori har spelat samtliga matcher sedan han kom till Brynäs förra säsongen. Med tanke på alla skador och magsjuka Brynäs haft är det unikt.

’Går inte att tänka så’

Mot HV71 så klev han fram när han som mest behövdes. För sjunde gången den här säsongen gick en av Brynäs matcher till straffavgörande.

Laget hade förlorat de sex föregående och hade inte lyckats sätta en enda straff i de tre senaste. Men matchhjälten Somervuori var inte nervös av strafförbannelsen trots att poängen är viktiga i den täta tabellen.

– Det går inte att tänka på det sättet, jag kände redan från början att vi skulle vinna straffarna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM