Ölförbudet en stor katastrof för Brynäs

Förlorar nio miljoner kronor

Foto: Anders Sundin
Än så länge får Brynäs sälja öl i arenan, och köerna är långa.
HOCKEY

Gävle. Nio miljoner i uteblivna intäkter. Det kan den förlorade rätten att servera alkohol i Läkerol Arena kosta Brynäs.

– Det är ren överlevnadsfråga för oss, säger klubbdirektör, och tillika vd i Brynäs Arena AB, Hans-Göran Karlsson.

Tillstånden att servera alkohol upphör att gälla redan den 28 februari och laget kan alltså få gå in i ett eventuellt slutspel utan att få sälja öl.

– Vi har överklagat beslutet , men jag vill varken dementera eller bekräfta några siffror, säger Hans-Göran Karlsson.

Det helägda bolaget Brynäs Arena AB ska ha misskött serveringen på flera punkter enligt en inspektion den 27 november 2009.

Ett fylleslag

Vid inspektionen pågick, enligt socialnämnden, något som beskrivs som ett fylleslag i den största av barerna, Guldbaren. Krossat glas, utspilld öl över hela golvet, folk som stod på borden och flera personer under 18 år inne i baren.

– Det har varit överfullt med folk och många har varit kraftig berusade. Personalen har inte haft någon riktig kontroll, sa alkoholhandläggare Margitta Fröberg till Sportbladet.

– Naturligtvis har de delvis rätt i sina kommentarer, men vi tycker ändå att det är drastiskt att dra in tillståndet, säger Hans-Göran Karlsson.

Enligt Arbetarbladet redovisade Läkerol Arena intäkter på nio miljoner kronor säsongen 09/10 för sin alkoholförsäljning.

ARTIKELN HANDLAR OM