Kan lämna – för Frölunda

Kahnberg får inget nytt kontrakt: ”Jag vill hem”

HOCKEY

GÖTEBORG. Enligt uppgifter till Sportbladet får Magnus Kahnberg inget nytt kontrakt med Brynäs.

Nu kan han vara på väg tillbaka till Frölunda.

– Jag vill gärna hem till Göteborg, säger Kahnberg till Sportbladet.

Foto: Foto: Scanpix
HEMLÄNGTAN Brynäs vill inte förlänga kontraktet med Magnus Kahnberg. Nu vill 30-åringen tillbaka hem till Göteborg – och Frölunda.

Medan Frölunda kämpar för att undvika kvalserien pågår ett arbete där man utvärderar vad som har gått fel de senaste säsongerna. Man vill vinna tillbaka klubbkänslan och bygga mer kring lokala spelare. I den planen kan det bli aktuellt att ta hem Magnus Kahnberg.

– Det finns absolut inget konkret men rent spontant skulle jag gärna flytta hem om det finns intresse, säger Kahnberg.

”Är rent hypotetiskt”

Frölunda är inte nöjda med sina dyra offensiva värvningar som producerat magert, men man kommer förmodligen att ha tålamod med Toni Koivisto och Mika Pyörälä. Däremot riskerar man att bli av med Riku Hahl vars kontrakt går ut efter säsongen. De sena värvningarna Jesper Mattsson och Dragan Umicevic lär också behöva visa mer om det ska bli aktuellt med förlängning. Det ger utrymme för Kahnberg.

– Jag kan inte kommentera det mer än rent hypotetiskt, säger Kahnberg.

Kvalplatsen nära

Som i går var med och förde sitt Brynäs till en viktig seger mot just Frölunda med 4–2. En seger som ger Brynäs marginal neråt men som samtidigt sänker Frölunda ännu hårdare ner i bottenträsket.

Nu har man bara Timrå och AIK bakom sig och kvalserien är efter fyra raka förluster plötsligt en potentiell verklighet.

FAKTA

HÄR ÄR SPELARNA FRÖLUNDA HOPPAS SKA ÅTERVÄNDA HEM

Lokalt fostrade spelare som Frölunda tittar på inför nästa säsong:

Morten Madsen Modo

Ålder: 24 år

Kommentar: Fostrad i Frölundas juniorverksamhet. Madsen har gjort stor succé i Modo sedan han kom dit från Houston Aeros i AHL ifjol. Har ett år kvar på kontraktet i Modo.

Sebastian Karlsson Linköping

Ålder: 24 år

Kommentar: Lämnade Frölunda inför säsongen 2006/07 men har utvecklats mycket sedan dess. Har blivit en skicklig defensiv center som dessutom kan göra poäng. Har ett år kvar.

Fredrik Pettersson Chicago Wolves

Ålder: 23 år

Kommentar: Var en riktig kelgris ifjol då han var Frölundas energigivare nummer ett. Har haft problem efter en hjärnskakning i år och Frölunda kommer att försöka få hem honom. Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM