Får sälja alkohol – i väntan på domen

Foto: SCANPIX
HOCKEY

GÄVLE. Brynäs får fortsätta servera alkohol i Läkerol Arena till dess förvaltningsrätten avkunnar sin dom. Det står klar efter domstolsförhandlingarna i Falun i dag.

- Vi ska försöka fastställa domen så fort som möjligt men har fyra veckor på oss. Till dess gäller inhibitionsbeslutet som gör att de får servera alkohol tills domen avkunnas, säger rådman Anna Önell, vid förvaltningsrätten i Falun.

Arenabolaget, som Brynäs IF äger, fick tillståndet att servera alkohol i Läkerol Arena indraget av socialnämnden i Gävle.

Anledningen var att det brutits mot villkoren för alkoholförsäljning på flera punkter. Något som uppmärksammats vid inspektioner.

Bland annat har man låtit unga pojkhockeyspelare serverat öl till bortafans från en kiosk vid högriskmatcher. Det har också serverats alkohol till berusade personer.

Överlevnadsfaktor

Socialnämndens beslt gällde från och med 28 mars. Efter överklagande beslöt förvaltningsrätten om inhibition av beslutet till dessa man avgjort frågan.

Enligt ansvariga i Brynäs är inkomsterna från alkoholserveringen runt nio miljoner kronor per år och en överlevnadsfaktor för föreningen.

Brynäs klubbdirektör, Hans-Göran Karlsson, lovade under förhandlingen i dag om bättring på alla fronter. I bortaståkiosken ska det aldrig mera serveras alkohol. Dessutom har fler entrévärdar och ordningsvakter satts in. Personalen har också vidareutbildats.

Hela tio vittnen hördes, därav tre polismän som, Gävle kommuns alkoholhandläggare kallat in.