Kahnberg spelar  – med mopedhjälm

Skyddet som ska rädda Brynäsforwarden i kvartsfinalen

HOCKEY

GÄVLE. Tillbaka på isen – med en mopedhjälm.

Magnus Kahnberg tränade för fullt under måndagen för första gången sedan han fick ett stenhårt skott i ansiktet i matchen mot Skellefteå.

– Jag är inte ett dugg besvärad av den här specialhjälmen, säger Magnus Kahnberg.

Foto: ANDERS SUNDIN
Magnus Kahnberg med ”moppehjälm” på dagens träning.

Det var förra lördagen som Kahnberg kom i vägen för ett skott av den egna backen Jonathan Carlsson och som han blödande fick lämna isen. Efter en skiktröntgen kunde man konstatera en fraktur i ansiktet nedanför vänster öra.

– Jag känner mig tillräcklig återställd för att kunna spela kvartsfinalerna. Det är klart att jag känner av det, det gör lite ont när jag äter och tuggar, men det är inget som stör när jag spelar i alla fall. Och jag är spelsugen som sjutton och ser stora möjligheter att vi kan avancera till semifinal, säger Magnus Kahnberg.

Och Kahnberg, 30, behövs i Brynäs eftersom Andreas Dackell är borta hela säsongen och Jonas Nordquist har ömmande ljumskar och är ett högst osäkert kort.

Carlsson osäker

För att inte slå upp skadan igen kommer Magnus Kahnberg att bära en ”moppehjälm”, en speciell integralhjälm som skyddar käken och ansiktet och som påminner om de hjälmar som moped- och mc-förare har. Samma hjälm som Eero Somervuori hade förra säsongen när han skadade ansiktet.

– Ja, det är faktiskt precis just den här, säger Magnus Kahnberg och håller upp den. Jag har ärvt den av honom, ha, ha… Men den fungera alldeles utmärkt och jag spelar helt obehindrat, säger Magnus Kahnberg.

Brynäs andra ansiktsskada, Jonathan Carlsson som fick ett skott i ansiktet i avslutningsmatchen mot HV71 i lördags, är desto värre. Han bar också ett galler för ansiktet under träningen eftersom han slagit upp från överläppen och upp till nästippen. Carlsson klev av måndagsträningen lätt blödande i ansiktet och hans medverkan i kvartsfinalen i morgon är högst osäker.

– Vi vet inte om han kan spela mot Färjestad eftersom skiljeväggen i näsan gick sönder och det är ett rätt komplicerat ställe att bli skadad på. Men vi är helt inställda på att vinna matchen mot Färjestad, säger tränare Niklas Czarnecki.