Matchen avbruten – efter läktarkaos

Domaren tog lagen av isen

Foto: CANAL PLUS, ANDERS SUNDIN
HOCKEY

Elitseriematchen mellan Brynäs och Djurgården bröts i inledningen av den första perioden i 17 minuter efter oroligheter på läktarna.

Djurgårdsklacken smällde smällare och hetsade mot Brynäs-publiken som placerats bredvid bortasektionen.

Domaren Sören Persson valde då att avbryta matchen och ta in båda lagen i omklädningsrummen.

Djurgårdens klack hade placerats i den glasbur Brynäs har på bortasektionen. Men Brynäs egen läktarsektionen var precis bredvid och det skapade oroligheter direkt i den första perioden.

Djurgården hade tagit ledningen med 1-0 när stämningen blev väldigt hetsig. Bortaklacken kastade smällare och skrek mot hemmafansen.

Kastade in saker

”Det är stökigt på bortaläktaren i Läkerol Arena trots att Djurgården tagit ledningen. De började smälla bomber redan under nationalsången och har fortsatt under de första minutrarna. De har även kastat in saker på isen”, skriver Sportbladets Anders Sundin på plats i Gävle.

Domaren Sören Persson valde då att avbryta matchen och ta båda lagen av isen. Efter ett antal minuter kom Djurgårdens lagkapten Nichlas Falk ut på isen och bad fansen att sköta sig.

Falk lugnade fansen

– Jag har blivit utskickad av domarna för att säga det här. Om ni fortsätter kommer de att tömma läktarna. Det är inte så bra. Vi behöver ert stöd, sade Falk.

Båda lagen kom sedan ut samtidigt som funktionärerna flyttade Brynäs-klacken bort från platsen bredvid bortasektionen. Matchen kunde sedan återupptas efter 17 minuters avbrott.

Matchen pågår. Följ den här.

ARTIKELN HANDLAR OM