”Måste kanske låna in spelare”

Fem Brynässpelare aktuella för JVM: ”Kan inte värva”

HOCKEY

Junior-VM kan bli ett dråpslag för Brynäs.

Fem spelare, varav fyra forwards, är högaktuella för Roger Rönnbergs JVM-trupp.

– Vi måste kanske försöka låna in några spelare, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Foto: BILDBYRÅN
en av fem Forwarden Johan Larsson (till vänster) är en av de aktuella JVM-spelarna. Tränaren Niklas Czarnecki tycker att färre elitserie­matcher borde spelas under JVM. ”Vi lyfte frågan i höstas och jag står fast”, säger han.

Brynäs vann äntligen på bortaplan igen. Lagets andra seger kom precis som den första mot AIK.

– Det är mest tillfälligheter att det bara är just AIK vi vunnit mot. Vi har spelat bra i många matcher utan att få vinna, säger tränaren Niklas Czarnecki efter 5–2-segern.

Fem matcher kvar

Nu återstår fem matcher före juluppehållet, men när elitserien startar om på annandagen riskerar Brynäs att i åtta matcher få klara sig utan fem spelare.

På torsdag presenterar Småkronornas förbundskapten Roger Rönnberg den trupp med 30 spelare som är med och slåss om en plats i den slutgiltiga JVM-truppen.

I den stora truppen finns garanterat minst fyra Brynäsforwards med, och mycket talar för att samtliga fyra får åka med till Buffalo.

Brynäs har i dag 15 forwards. Men Emil Sandin är placerad i tränare Niklas Czarneckis frysbox och vill söka sig till ett lag där han får mer speltid.

”Kan inte värva”

Med skadefri trupp kan Brynäs stå med bara elva forwards till de åtta viktiga matcherna i slutet av december och början av januari.

– Vi kan inte värva på oss folk för hela säsongen bara för att ersätta de som ska spela JVM. Sådana ekonomiska muskler har vi inte, säger Michael Sundlöv.

– Samtidigt är det inte så lätt att låna någon heller. Kommer alla fyra forwards med får vi titta i allsvenskan om det går att låna någon.

Niklas Czarnecki tycker att situationen är under kontroll, och säger sig inte vara orolig. Men han efterlyser än en gång att det spelas färre elitseriematcher under junior-VM.

– Vi lyfte frågan senast i höstas och jag står fast vid att elitserien borde spela färre matcher under den perioden, säger Czarnecki.

ARTIKELN HANDLAR OM