Hälsningen: ”Ska du gå – så gå nu”

Czarnecki pressad efter ny förlust: Har inget att säga

HOCKEY

Så stod det på banderollen som hölls upp på ståplatsläktaren när Brynäs skrinnade in på isen.

– Jag såg den inte, så jag har inget att säga, säger Niklas Czarnecki.

Foto: Foto: SCANPIX
Delar av hemmapubliken kräver tränaren Niklas Czarneckis avgång. Czarnecki kommer nästa år att ta över kvarts-finalmotståndarlaget Färjestad.

Chansen för semifinal-avancemang är efter övertidsförlusten i går minimal för Brynäs. Samtidigt valde delar av hemmafansen att kräva tränare Niklas Czarneckis omedelbara avgång. Sedan det kom fram att Brynästränaren, som sagt upp sitt kontrakt, tar över just kvartsfinalmotståndarlaget Färjestad nästa säsong har röster höjts om att Czarnecki redan nu bör lämna sina tränaruppgifter i Brynäs.

”Såg inte”

– Jag har inga kommentarer till dina uppgifter, jag lägger allt sådant där åt sidan och svarar bara på frågor om ishockeyn. Jag såg ingen banderoll över huvud taget, du får fråga dem som höll upp den vad de menar, säger Niklas Czarnecki.

Brynäs officiella supporterklubb Brooklyn Tigers vill heller inte kännas vid den långa banderollen med avgångskraven på.

– Det var enskilda individer som höll på med det där, ett separat gäng. Han är lagets tränare under slutspelet, så är det, säger Brooklyn Tigers vice ordförande Mathias Norrå.

Vilken uppfattning har Brooklyn Tigers om Czarneckis vara eller inte vara?

– Vi har ingen åsikt alls om det där, jag säger varken bu eller bä.

Mycket tyder på att det blir en intern lösning i Brynäs efter Czarnecki. Att assisterande tränare Tommy Jonsson tar över huvudansvaret och att Janne Larsson fortsätter som assisterande tillsammans med före detta Brynästränare och gamla Tre Kronor-backen Tomas Jonsson som gör comeback i klubben.

– Jag har fått en intresseförfrågan, bekräftade Tomas Jonsson i går för Sportbladet.

Premiär för Dackell

Tommy Jonsson har varit tidigare varit J20-tränare och Niklas Czarneckis assisterande under alla hans tre år i föreningen.

– Jag säger ingenting om det där, vi är i slutspel nu och vi har allt fokus på det, säger Tommy Jonsson.

Men kan du bekräfta eller dementera uppgifterna om att du blir ny huvudtränare för Brynäs nästa säsong.

– Jag har inga kommenterar alls.

Samtidigt gjorde skadade Andreas Dackell premiär i Brynäs bås.

– Ja, det var första gången jag var med som tränare på den här nivån, det är nervöst att stå vid sidan av, jag försökte peppa så gott jag kunde, säger Andreas Dackell.

FAKTA

/ Czarneckis turbulenta 2011

14/1 Sportbladet avslöjar att Niklas Czarneckis gällande tvåårskontrakt egentligen är ett 1+1-kontrakt med en klausul som gör att båda parter kan bryta kontraktet.

28/2 Czarnecki väljer att utnyttja klausulen och säger upp sitt kontrakt.

5/3 Brynäs lottas mot Färjestad i kvartsfinalen.

6/3 Sportbladet avslöjar att Czarnecki redan gjort klart med Färjestad.

10/3 Delar av Brynäs fans kräver öppet hans avgång från läktarplats.