”Jag fick ett tokspel”

Ilskan kokar fortfarande i Brynäs efter överfallet

Foto: Foto: MATS WENNERHOLM
TILL SJUKHUS Efter tacklingen fördes Calle Järnkrok till sjukhus med hjärnskakning och axeln ur led.
HOCKEY

Ilskan kokar fortfarande i Brynäs efter Marius Holtets tackling som sänkte stjärnspelaren Calle Järnkrok så han fick föras till sjukhus.

– Det var en mycket respektlös tackling, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Jonsson efter dagens isträning.

Det var i förlängningen igår som Färjestads Marius Holtet sänkte Calle Järnkrok så han fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha slagit i både huvud och axel i sargen.

Kom hem i tid

– Han kommer inte att spela mer och han mår efter omständigheterna bra och vilar hemma. Men jag ifrågasätter att domarna är så inkonsekventa. Vi har pratat om att spelarna ska behandla varandra med respekt, det här var fruktansvärt respektlös och jag har sagt vad jag tycker till domarbasen Peter Andersson. HV71:s Andreas Falk fick matchstraff och stängs av en match efter en liknande tackling på AIK:s Josh MacNevin i fredags. Holtet blev inte ens utvisad, säger Tommy Jonsson.

Calle Järnkrok, Andreas Dackell och Michael Sundlöv tog en hyrbil från akuten i Karlstad sent i går så att övriga laget kunde ta bussen och komma hem i tid.

– Hur vi ska formera laget med alla borta? Det får vi se, men jag lovar att vi blir livsfarliga att ha att göra med efter det här, säger Tommy Jonsson.

Flera kuggar saknas

Kan de bli aktuellt med Ove Molin igen?

– Nej, nej, det är inte alls aktuellt, säger Tommy Jonsson och skrattar högt.

Annars var en återhållsam glädje bland de tiotalet spelare som tränade på is nu vid lunch efter skrällsegern mot Färjestad i går. Resten av gänget körde rehab och individuell träning.

Ettan (Dackell, 36 poäng), tvåan (Lauritzen 35p), sexan (Nordquist, 31p) och sjuan (Järnkrok, 27p) i den interna poängligan saknas nu i Brynäs.

– Ingen av dem spelarna kan vara med i morgon, säger Tommy Jonsson.

När Brynäs lämnade isen efter sudden-vinsten igår attackerades det av FBK-fans i spelargången. Några av fansen använde pinnarna från flaggorna för att hugga ner mot Brynässpelarna. En var millimetrar från målvakten Thomas Greiss axel.

– Jag fick ett tokspel för jag stod bredvid och såg allting.

ARTIKELN HANDLAR OM