Fansens hatattack – mot nya tränaren

FBK-fansens budskap till Czarnecki: Dra åt helvete

Foto: JIMMY WIXTRÖM
VÄLKOMMEN TILL KARLSTAD  Niklas Czarnecki tar till nästa säsong över tränarposten i Färjestad. I går möttes han av hat från hemmasupportrarna i Löfbergs Lila Arena som visade sitt stora missnöje med utnämnandet av honom som ny tränare och efterträdare till Tommy Samuelsson.
HOCKEY

KARLSTAD. Allt tyder på att Niklas Czarnecki tar över Färjestad efter säsongen.

Då levererade FBK-fansen en hatattack mot nye tränaren i form av en banderoll.

– I Brynäs ville de att jag skulle avgå så det hänger tydligen banderoller lite varstanns, säger han.

I går tog Brynäs säsong slut. Gävlelaget kvitterade, smått heroiskt, till 3–3 när knappt två minuter återstod av matchen. Men då klev partydödaren Marcus Paulsson fram och krossade slutspelsdrömmen - med bara 30 sekunder kvar.

I går var det alltså sista natten med gänget för tränaren Niklas Czarnecki. Nu lämnar han Brynäs för att, enligt uppgifter till Sportbladet, ta över Färjestad.

Då passade FBK-fansen på att ge honom en rejäl smocka i form av en banderoll med budskapet ”Czarnecki – dra åt helvete”.

Mörkar framtiden

Tränaren själv uppfattade inte hatattacken.

– Jag fick en hemma i Gävle också där Brynäsfansen ville att jag skulle avgå. Det hänger banderoller lite varstans, säger han.

Vill ingen ha dig?

– Nej, tydligen inte.

Czarnecki fortsätter att mörka allt kring sin framtid och vägrar avslöja sin nästa arbetsgivare.

– Jag slutade läsa vad tidningarna skrev när jag kände att spekulationerna gick för långt. Jag kommer fortfarande inte kommentera min framtid.

”Ett tufft beslut”

Nu lämnar du Brynäs. Dina känslor kring det?

– Det känns oerhört tufft. Jag har haft tre fantastiska år här och det är ett tufft beslut jag har tagit.

Vad kommer du sakna mest med laget?

– Jag vet inte. Men det här är mitt första elitserielag så det kommer alltid vara speciellt.

FAKTA

TREDJE SKANDALEN UNDER ÅRET MED FÄRJESTADSSUPPORTRARNA

Hatattacken mot Niklas Czarnecki

Brynäs säsong fick ett bittert avslut. Gävlelaget såg ut att ha ordnat en sista livlina i kvartsfinalserien med Magnus Kahnbergs sena kvittering, men de slogs ut med ett mål gjort 24 sekunder före full tid. Innan nedsläpp passade Färjestadsfansen dessutom på att välkomna nya tränaren med en hatbanderoll vars budskap löd: ”Czarnecki - dra åt helvete”.

Flaggattacken

I tredje kvartfinalmötet försökte ett FBK-fan attackera spelare i Brynäs med en flaggpinne när de var på väg in i spelargången. Händelsen fick stor uppmärksamhet i media och nu är supportern avstängd från elitseriearenorna under ett år.

Hånet mot Nisse Ekman

När Färjestad mötte Djurgården på Hovet tidigare under säsongen skämde fansen ut sig när de skrek ”Nils Ekman finns inte längre” och syftade på att forwarden tragiskt nog drabbats av en stroke som kunde tagit hans liv.