Bekräftat: Rahm klar för Brynäs

Dopningsavstängde keepern
till mästarna: ”Oerhört kul”

Foto: Scanpix
TILL MÄSTARNA Robin Rahm ersätter guldmålvakten Niklas Svedberg i Brynäs.
HOCKEY

Robin Rahm, 25, är klar för Brynäs.

Kontraktet är på två år.

– Han kommer få lugn och ro i Brynäs, säger sportchef Michael Sundlöv till Sportbladet.

– Det känns helt perfekt, säger Rahm.

Det har surrats om Robin Rahm en längre tid. Avstängningstiden på två år tar slut i början av augusti och Örebro var snabba på att kontraktera den dopningavstängda målvakten.

Men Brynäs intresse har varit gediget och i dag blev Rahm, Örebro och Brynäs överens.

– Jag mår så bra man kan göra. Att komma tillbaka till elitserien och Sveriges bästa lag. Det känns perfekt, säger Rahm till Sportbladet.

Vad hade du sagt om jag för två år sedan sagt att du skulle spela med de regerande svenska mästarna?

– Haha, jag hade bara skrattat. Det hade man inte tänkt på. Jag var jättenöjd när jag fick kontrakt med Örebro. Bara det var lite förvånande. Men elitserien och svenska mästarna har jag inte haft en tanke på.

Så mycket kostar han

Rahm ansluter till Brynäs i augusti och ska ersätta guldmålvakten Niklas Svedberg.

– Vi har haft en bra diskussion med Örebro och lösningen är bra för alla. Vi betalar en summa för att lösa Rahm och för att kompensera Örebro för deras omkostnader. Men det är en normal summa för en övergång mellan allsvenskan och elitserien. Vi betalade 300 000 till 400 000 kronor för Granström och Ekholm när de kom till oss och Rahm-övergången är i den nivån, säger sportchef Sundlöv.

Varför värvar ni en målvakt som inte spelat ishockey på två år?

– För att Robin är en bra målvakt och vi vet att han kommer tillbaka snabbt i form. Gunnar Persson hade Robin i Borås och vi har bara bra vitsord om Robin. Sedan har han inte varit borta i tio år och målvakter har lätt för att hitta tillbaka, säger Sundlöv.

”Sonat för sina brott”

Är du inte rädd för negativ publicitet när ni värvar en dopningsavstängd spelare?

– Nej. Robin har sonat för det han gjort och han är starkare än någonsin. Det han gick igenom för två år sedan med mediatrycket och snacket runt honom har gjort honom stark.

För en månad sedan hörde Brynäs av sig till Rahm. Även om han redan skrivit på för allsvenska Örebro så var det högsta serien som kändes mest attraktivt.

– Jag har varit väldigt kluven, men det känns helt rätt med Brynäs. Elitserien är alltid målet. Ett tvåårskontrakt visar att de tror på mig. De vet vad jag kan och vill ha mig på den nivån och det är dit jag vill också.