Brynäs lånar ut back

Efter skador och sjukdomar – Lasse Jonsson till Almtuna

Foto: BILDBYRÅN
Lasse Jonsson.
HOCKEY

Han har varit ur form, skadedrabbad och fått dåligt med istid.

Nu lånar Brynäs ut backen Lasse Jonsson, 30.

Veteranen får spela i allsvenska Almtuna – i första hand sju matcher – och debuterar redan i kväll mot Mora.

Lasse Jonsson gjorde 20 poäng (13+7) i elitserien 2010-2011 och var då Brynäs bäste back.

Efter det har den förre stjärnbacken haft stora problem. Han har varit skadedrabbat, spelat långt under sin förväntade kapacitet och till och från varit petad.

I somras opererades han och var inte tillbaka i elitseriespel förrän efter sex-sju matcher i höstas. Brynäs har försökt spela in Jonsson i laget, men backen har ändå haft svårt att ta plats – dels för att ungdomar som Christian Djoos, 18, och Victor Berglind, 19, imponerat, dels för att NHL-backen Cody Fransson, 25, anslutit till laget.

Tillbaka i november

Och nu väljer Brynäs att låna ut veteranen, som gjort åtta matcher för Philadelphia Flyers i NHL (2006-2007), till allsvenska Almtuna. Dealen gäller från i kväll och i första hand sju matcher framåt.

– Vi har i samråd med Lasse Jonsson kommit till att utlåning just nu är den bästa lösningen för både Brynäs och Lasse. Han behöver matcher för att komma igång efter att ha missat hela försäsongen på grund av skadebekymmer. Han har spelat ett antal matcher nu i elitserien men han behöver mer istid och spel i hockeyallsvenskan är en perfekt lösning. Jonsson är tillbaka i Brynäs lagom till landslagsuppehållet i november, och kommer då att kunna slåss om en plats i Brynäs igen, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till hemsidan.

Lasse Jonsson själv är positiv:

– Jag behöver matchtid och jag måste få spela ishockey. Jag har inte fått så mycket spelminuter i Brynäs och det är inte jag som beslutar om istiden, det viktigaste är att spela matcher, säger han till Sportbladet.

Jonsson spelar för Almtuna redan i kväll mot Mora.