Hyllas trots måltorkan

Brynästränaren efter fjärde raka förlusten: ”Väldigt bra prestationer”

Foto: SCANPIX
Missar för mycket Brynäs Elias Lindholm missar en målchans i matchen mot Luleå. På fyra matcher har Gävlelaget bara gjort fyra mål.
HOCKEY

GÄVLE. Fyra raka förluster – och bara fyra mål framåt.

Då hyllade Brynästränaren Tommy Jonsson sitt lag.

– Vi har svarat för väldigt bra prestationer.

Foto: SCANPIX
Tommy Jonsson.

Efter 13 omgångar toppade Brynäs tabellen. Sedan dess har de regerande mästarna radat upp fyra raka förluster.

En stor anledning är att målskyttet havererat.

I de fyra förlusterna har Brynäs bara lyckats göra fyra mål totalt.

– Det är ingen hemlighet att vi inte har satt våra chanser, men jag tycker inte att vi saknar desperationen i de avgörande momenten. Jag har svårt att förklara varför vi inte får bättre utdelning. Med den moral vi genomför matcherna tyder i alla fall på att vi är skärpta och fokuserade, säger Tommy Jonsson.

”Lättare när du vinner”

Brynäs är inne i sin längsta förlustsvit sedan Jonsson tog över som huvudtränare. Även om han inte är nöjd med resultaten på sistone väljer Brynästränaren ändå att lyfta fram lagets prestationer:

– I det här yrket är det alltid lättare när du vinner, det vet alla. Men ibland kommer de perioder där laget presterar bra men inte har resultatet med sig.

”Följer vår game plan”

Tommy Jonsson får medhåll av forwarden Daniel Widing:

– Det hade varit mer oroande om vi inte spelat bra hockey, det som saknas är att vi inte gjort mål. De flesta har haft personliga svackor i målskyttet, men nu har det blivit en laggrej. Det gäller att vi inte tar några alibi-avslut utan verkligen trycker dit pucken.

Precis som Jonsson tycker inte heller Widing att det behövs några större förändringar:

– Nej, vi ska inte ändra för mycket i spelet över huvud taget. Vi har vår game plan varje match och den ska vi följa. Samtidigt: vi spelar en offensiv hockey och då vill vi givetvis göra många mål. Det är lite frustrerande just nu.