Brynästalangen redo för spel – fick smäll med juniorkronorna

"En tjuvsmäll från en av de ryska spelarna"

Foto: SCANPIX
Lindholm spelar mot Linköping i morgon.
HOCKEY

Brynäs får tillbaka tre spelare från skada inför morgondagens match mot Linköping.

Bland annat ger klubben lugnande besked angående Elias Lindholm, 17, som fick en smäll med juniorkronorna i helgen.

I helgen spelade juniorkronorna fyrnationsturnering i Sundsvall. Det blev tre segrar, mot Tjeckien, Finland och Ryssland och därmed även totalseger för juniorkronorna. Men för Brynäs jättetalang Elias Lindholm, 17, var det inte bara guld och gröna skogar. I avslutningsmatchen mot Ryssland fick 17-åringen en tackling mot knät.

– Det var en tjuvsmäll från en av de ryska spelarna som sträckte ut benet när Elias kom åkande. Lyckligtvis verkar han inte ha skadat knät, utan det var mer av en lårkaka, säger förbundskapten Roger Rönnberg till Gefle Dagblad.

"Ingen fara alls"

I dag var Lindholm tillbaka med Brynäs och testkörde efter smällen. Och när Sportbladet når klubbens massör Glenn Hellström är han positiv.

– Han kör i morgon. Det var ingen fara alls. Men skriv inte att det är lårkaka, för då kommer de att smälla på honom, säger Brynäs massör Glenn Hellström och skrattar.

Lindholm har startat säsongen starkt och har mäktat med 13 poäng på 20 matcher för sitt Brynäs. I morgon möter man Linköping.

Widing och Djoos också tillbaka

I övrigt har Brynäs väntat in andra spelare från skador. Sedan tidigare har Dennis Persson, Simon Bertilsson, Daniel Widing och Christian Djoos gått skadade. Men till matchen i morgon är två av dem tillbaka.

– Daniel Widing och Christian Djoos kör på i morgon.

Tillbaka är ännu inte alltså Dennis Persson och Simon Bertilsson.

– Det går framåt med Dennis. Han blir bättre och bättre, och det känns bra. Men nej, han spelar inte i morgon. Simon var på god väg men nej, han spelar inte i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM