Widing: ”Det är High chaparall i egen zon”

Nu sågar Brynäs-spelarna sig själva

för dåliga, HELT ENKELTBrynäs hade ledningen med både 2–0 och 4–2, men Modo vände och vann i förlängning. Sportbladets krönikör Hans Abrahamsson ser ett mästarlag med stora problem.
HOCKEY

Fem raka förluster på hemmaplan och bara två segrar på de tio senaste matcherna.

Regerande mästarna Brynäs fortsätter tappa mark i toppstriden.

– Det här duger absolut­ inte om vi har tänkt försvara något guld, säger lagkaptenen Jörgen Sundqvist.

Widings tre mål räckte inte.

Efter 13 omgångar toppade Brynäs tabellen, men sedan dess har det mesta rasat samman för mästarna. På de tio senaste matcherna har Gävlelaget bara vunnit två och rasat till sjätte plats i tabellen.

Bara Modo har tagit färre poäng den senaste månaden.

– Det är klart att det sitter i skallen när vi inte vinner trepoängare hemma, säger assisterande Brynästränaren Gunnar Persson.

Svaga på hemmais

Allra sämst har det gått på hemmaplan där Gävlelaget radat upp fem raka förluster. I går mot just Modo blev det en ny förlust, 5–6, trots ledning genom stora delar av matchen.

– Det är alla förluster på hemmaplan som svider mest. Det är inte alls bra. Det ska vara vår borg och där måste vi vara starka. Extra synd eftersom vi har haft väldigt bra publiksiffror på sistone, säger Daniel Widing.

”Ska bara bli seger”

Brynäsforwarden har precis som övriga laget haft en tung period, men svarade i går för tre mål. Ändå räckte det inte till seger:

– Det är ju high chaparall i egen zon. Gör vi fem mål på hemmaplan ska det bara bli seger. Vi brukar vara otroligt bekväma i försvarsspelet, men nu backar vi inte upp varandra.

Lagkaptenen Jörgen Sundqvist var besviken efter matchen och väldigt kritisk till det Brynäs har visat upp den senaste månaden:

– Det är för dåligt. Vissa matcher har vi spelat bra, men större delen har vi inte spelat bra alls, säger Sundqvist.

Ni är regerande mästare, duger det här för att vara ett topplag?

– Nej det duger absolut inte om vi har tänkt försvara något guld, det gör det inte. Som det ser ut nu håller det inte för att vara ett topplag – och det märks ju på att vi inte vinner tillräckligt många matcher.

Kommer du som lagkapten att agera på något speciellt sätt?

– Det är inget jag vill prata om i medierna. Det håller jag för mig själv. Men det måste till något, vi är alldeles för ojämna och pendlar både mellan och under matcherna.

Har förlorat åtta av de tio senaste

Modo (h) 5–6 efter förlängning

HV 71 (h) 0–3

Linköping (b) 4–1

Frölunda (h) 0–4

Timrå (b) 4–2

Rögle (b) 4–5 efter förlängning

Luleå (h) 2–3 efter straffar

Färjestad (b) 0–3

Modo (b) 1–2

ARTIKELN HANDLAR OM