Tog kusinens klubba – blev tvåmålsskytt

”Inte så stor skillnad, det satt nog mest i huvudet”

HOCKEY

Tre mål på sju minuter räckte för att Brynäs skulle ta andra raka hemmasegern. Växjö tappade både ledning och spelmässigt grepp, Brynäs vann med 4–2 sedan Calle Järnkrok gjort två mål med lånade klubbor.

– Inte så stor skillnad på dem, det satt nog mest i huvudet, sade Järnkrok.

Foto: SCANPIX

Efter sex raka hemmaförluster har nu Brynäs tagit sex poäng på de två senaste, en rejäl scenförändring. Men Brynäs första period mot Växjö imponerade inte. Smålänningarna hade mycket rättvist ledningen med 1–0.

– Det enda vi pratade om i första periodpausen var att våga, sade Brynäs tränare Tommy Jonsson.

Brynäs vågade, vände och vann.

Efter Cody Fransons kvittering kom ytterligare två hemmamål inom sju minuter, ett av dessa satte Calle Järnkrok som också avslutade målskyttet i numerärt överläge.

”Testade på värmningen”

Både Brynäs andra och tredje mål var frukten av att hemmaspelarna vågade ta kampen framför Fredrik Norrena, det har under ett flertal matcher varit si och så med den kampviljan bland Brynässpelarna.

Efter sitt andra mål pekade Järnkrok tydligt på klubban, som inte var hans.

– På värmningen i morse testade jag lite med Elias (Lindholm) klubbor och dom kändes bra. Det är samma märke men skiljer kanske lite på vinkeln. Någon stor skillnad är det inte men det kanske satt en del i huvudet, sade Järnkrok.

Tack vare sina två mål är Järnkrok nu uppe i sju mål under säsongen. En utdelning han inte är helt nöjd med.

”Haft lite oflyt tycker jag”

– Jag har haft lite oflyt tycker jag. I och för sig så spelar det ingen roll vem som gör målen bara vi vinner matcherna och nu har vi två raka och det känns riktigt skönt, fortsatte han.

Efter två raka hemmasegrar kan Brynäs lägga den tunga sviten av hemmaförluster bakom sig. Och ta lärdom för att det inte ska upprepas.

– Det vi framför allt har lärt oss är att det gäller att kämpa stenhårt när vi spelar försvarsspel, det finns inget annat än stenhårt arbete för att lyckas, sade Järnkrok.

Om Växjö hade lyckats vinna i Gävle hade laget på allvar tagit upp kampen om en slutspelsplats. Men den tre matcher långa segersviten sprack och nu är det fem poäng upp till Frölunda.

FAKTA

Brynäs–Växjö 4–2 (0–1, 3–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (4.16) Dennis Rasmussen (Tomi Kallio, Jonas Holös).

Andra perioden: 1–1 (3.30) Cody Franson (Sebastian Enterfeldt, Johan Harju), 2–1 (9.37) Calle Järnkrok (Elias Lindholm, Ryan Gunderson) spel fem mot fyra, 3–1 (10.23) Jesper Ollas (Jonathan Granström, Martin Johansson), 3–2 (13.01) Brad Moran (Robert Rosén, Tomi Kallio) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (1.54) Calle Järnkrok (Emil Molin, Ryan Gunderson) spel fem mot fyra.

Skott: 38–31 (9–8, 14–11, 15–12).

Utv, Brynäs: 2x2. Växjö: 5x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Linus Öhlund, Älvsbyn.

Publik: 4 523.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM