Brynäs J18-mästare

Ove Molin: ”Det är naturligtvis riktigt, riktigt kul”

1 av 5 | Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

A-laget lyckades inte försvara SM-guldet.

Däremot kan Brynäs titulera sig mästare på J18-sidan.

Modo finalbesegrades med klara 6–2 på söndagen.

Matchens stora förgrundsfigurer var bröderna Marcus och Oskar Lindblom.

Den sistnämnde, 16-årige Oskar, prickade in två mål och tillsammans svarade den talangfulla duon för sex poäng i finalen.

Modo reducerade till 2–3 i den andra perioden, men med bara nio sekunder kvar av mellanakten slog Johannes Nilsson in viktiga 4–2 för Brynäs. När Oskar Lindblom sedan satte 5–2 – dödsstöten – i början av tredje var matchen i praktiken avgjord.

– Det känns naturligtvis riktigt, riktigt kul att vi vinner ett SM-guld i år, säger Brynäs-legendaren Ove Molin, som numera är involverad i klubbens juniorverksamhet, till Sportbladet.

”Går ljus framtid till mötes”

Vad säger du om bröderna Lindblom, hur bra kan de bli?

– Jättebra. De har blivit bättre och bättre för varje säsong och hela tiden varit ledande spelare. Det är ett stort steg att från juniornivå börja dominera på elitserienivå, men båda går helt klart en väldigt ljus framtid till mötes.

Molin är dock inte helt nöjd med dagen.

Brynäs kunde ha vunnit ytterligare ett guld, men förlorade U16-finalen mot Färjestad.

– Jag var inte på plats på J18-finalen, utan i Läkerol Arena (U16-finalen). Det var en väldigt jämn match mellan två nervösa lag, men Färjestad var ändå lite vassare just i det här mötet, säger han.

Joel Eriksson gjorde matchens enda mål. FBK:s U16-lag leds av Håkan Loobs son Henrik.

I morgon spelas finalen på J20-sidan. Där möts Modo och HV71 efter dagens semifinalsegrar. Modo slog Frölunda med 1–0 och HV71 betvingade Färjestad, 5–3.