Möte med Brynäs – men superlöftets besked dröjer

Elias Lindholm har fortfarande inte bestämt sig om framtiden – NHL eller ett år till i Gävle

Foto: SCANPIX
Elias Lindholm.
HOCKEY

Elias Lindholms besked dröjer.

Supertalangen väljer mellan spel NHL eller att stanna ytterligare ett år i Brynäs.

I dag hade han ett möte med Gävleklubben om sin framtid – men fortfarande har han inte bestämt sig om framtiden.

– Men farsan tycker att jag ska stanna, säger 18-åringen till Sportbladet.

Frågan har varit på tapeten en längre tid.

Om Elias Lindholm följer Carolina Hurricanes vädjan om att satsa på en plats i NHL redan till kommande säsong eller om supertalangen stannar ytterligare ett år i Sverige och Brynäs.

Supertalangen som valdes i första rundan, femma totalt, i sommarens NHL-draft är nyligen hemkommen från ett träningsläger i Raleigh, North Carolina, där han samtidigt passade på att skriva kontrakt med Hurricanes.

Träffade Brynäs i dag

I dag, onsdag, hade han tillsammans med sin agent ett möte med Brynäs sportchef Michael Sundlöv för att diskutera sin framtid.

Ändå kan inte frågetecknet rätas ut.

– Vi pratade lite allmänt, vad Brynäs tänkt med mig om jag stannar och lite tips och råd. Men jag kan inte ge något besked än, säger Lindholm till Sportbladet, och försöker beskriva känslorna om sitt svåra val:

– Ena dagen känner jag mig redo för NHL, andra dagen inte. Klarar jag 82 matcher i Nordamerika när jag bara är 18 år? Det är ett svårt beslut, jag går och grubblar och kommer egentligen inte fram till något just nu känns det som.

Vilka råd har du fått?

– Farsan ser ju helst att jag stannar ett år till i Brynäs, till exempel.

Och vad sa Carolina innan du lämnade träningslägret i söndags?

– De har sagt att de kommer att ge mig en chans i NHL. Att spela in mig i laget. Men samtidigt att de inte ska skicka ner mig i farmarlaget. Då är det bättre att lånas ut till Brynäs.

Kan börja i Nordamerika – sedan lånas ut

Ett annat alternativ är att Lindholm åker över till Nordamerika när Carolina samlas för kommande säsong, försöka ta en plats – och sedan, om det inte går, lånas ut till Brynäs.

– Det är inget dåligt alternativ. Men vi får se. Det kommer ju bli bra oavsett, det är ett angenämt beslut, säger han.

Lindholm gjorde 30 poäng (11+19) under sin debutsäsong i SHL (tidigare elitserien) och var den störste stjärnan i Juniorkronorna som tog silver i JVM i Ryssland vid årsskiftet.

ARTIKELN HANDLAR OM