Förre guldhjälten blir assistent i Brynäs

Molin in i båset

HOCKEY

Brynäs förre guldhjälte Ove Molin tar plats i båset.

Molin blir assisterande tränare till Tommy Jonsson tillsammans med Andreas Dackell.

Samtidigt blir Janne Larsson videocoach.

– Vi kommer att vara ännu mer runt laget än vad vi var förra säsongen, säger Molin i ett pressmeddelande.

Ove Molin, 42, och Andreas Dackell, 41, har vunnit två SM-guld vardera med Brynäs. Förra säsongen ansvarade de förra stjärnorna för den individuella träningen runt A-laget – men nu får Molin och Dackell ännu större roller.

De blir assisterande tränare till Tommy Jonsson, som har ett år kvar på sitt kontrakt.

– För att vi ska kunna utvecklas och ta nästa steg framåt har vi känt att det är nödvändigt att göra vissa förändringar runt A-laget. Det här känns både jättebra och riktigt spännande, säger sportchefen Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.

Larsson blir videoansvarig

Dackell har funnits med i båset sedan 23 november. Men Molins inträde innebär samtidigt att Jan Larsson går från assisterande tränare till videocoach.

Larsson kommer inte att stå i Brynäs bås den kommande säsongen.

– Vi känner att vi behöver en person runt laget som på heltid arbetar med analys av vårt spel och våra motståndares spel. Det finns ingen bättre person än Janne i vår organisation att jobba med det, säger Sundlöv.

Molin och Dackell har skrivit på för ett år.

På spelarsidan har Brynäs värvat bland andra den norske OS-spelaren Sondre Olden, tvillingarna Ponthus och Pathrik Westerholm från Karlskoga, och Jacob Blomqvist, som gjorde 14 mål i Leksand förra säsongen.