AIK-profilen kan bli bas för Brynäs

HOCKEY

Brynäs är på jakt efter en ny sportchef.

Enligt Sportbladets uppgifter är Anders Gozzi, 46, hetaste alternativet att ta över efter Michael Sundlöv.

– Det är riktigt att jag ska träffa Brynäs nästa vecka, säger Gozzi.

I mars förra året hoppade Anders Gozzi av jobbet som sportchef för AIK, efter nio år på posten. Trött på knappa ekonomiska resurser och en liten organisation valde Gozzi att säga upp sig. Den senaste säsongen har han jobbat som scout för NHL-klubben Winnipeg Jets.

Men nu är den förre storspelaren återigen högaktuell att komma tillbaka som sportchef i SHL. Den här gången i Brynäs, en klubb Gozzi spelade med under fyra säsonger och vann SM-guld med 1993.

Då var han center i den legendariska smurfkedjan med Ove Molin och Peter Larsson.

Klubbens huvudspår

Nyligen valde Michael Sundlöv överraskande att säga upp sig trots ett år kvar på kontraktet. Sedan dess har Brynäs sonderat terrängen i jakten på en ersättare. Till veckan kommer Anders Gozzi till Gävle för att diskutera sportchefsjobbet:

– Ja, det är riktigt att jag ska träffa och prata med dem, ett förutsättningslöst möte. Jag tror nog de har andra alternativ också. Men om det inte fanns intresse från båda håll skulle vi inte träffas. Det är kul att vara påtänkt i alla fall, säger han.

Men enligt Sportbladets uppgifter är Gozzi klubbens huvudalternativ.

Känner sug

Och Gozzi medger att det finns ett sug efter att arbeta som sportchef igen:

– Ja, absolut, det gör det. När man har varit utanför ett år så inser man att det är ett jätteroligt jobb med roliga utmaningar. Man får hålla på med hockey som är det bästa som finns. Absolut finns det ett sug efter att stå mitt i det och jobba med såna saker.

Sin bakgrund i Brynäs som spelare ser han bara som en fördel:

– Jag kan klubben lite grann från tiden jag spelade där och det är väldigt mycket folk kvar från den tiden. Brynäs är en bra och trevlig klubb som är välskött på alla sätt.

Klubbdirektör Hans-Göran Karlsson sitter i rekryteringsgruppen tillsammans med ordförande Jan-Erik Silfverberg, junioransvarige Tomas Thelin och ekonomichef Stina Jonsson:
– Anders Gozzi är ett intressant namn, men vi jobbar brett och har ytterligare några möten inbokade med andra namn. Samtidigt ser vi också över hela den sportsliga organisationen, säger Karlsson.
Hur intressant är Gozzi?
– Det är ett namn som snabbt dök upp på listan. Han har sedan tidigare anknytning till Brynäs och har gjort ett bra jobb med AIK.
Senast i slutet av den här månaden vill Brynäs ha klart med ny sportchef.

ARTIKELN HANDLAR OM