Brynäs plockar in slovakisk Slovak

HOCKEY

En Slovak från Slovakien ska hjälpa Brynäs ur krisen.

Nästjumbon i SHL har gjort klart med rutinerade backen Tomas Slovak.

– Vi är i stort behov av honom, säger tränaren Tommy Jonsson.

Brynäs går tungt i SHL och efter förlusten mot Växjö tidigare i veckan krävde sportchefen Stefan Bengtzén mer karaktär i laget.

Under nyårsdagen lånade man in målvakten Emil Kruse från BIK Karlskoga – och nu är det klart med ytterligare en förstärkning.

Det handlar om Tomas Slovak, 31. Den slovakiske (!) backen kommer närmast från Hradec Kralove i den tjeckiska ligan. Tidigare har han spelat i både KHL och AHL.

– Vi är glada att vi har hittat en back att stärka upp laget med. Tomas ska ses som en tvåvägsback, där hans starkaste sidor finns i det offensiva spelet. Med sin breda erfarenhet kommer han att bli till god nytta för vårt lag framöver, säger Stefan Bengtzén till Brynäs hemsida.

"Känns spännande"

Pressade tränaren Tommy Jonsson har stora förhoppningar på Slovak:

– Det här är en lagdel i det stora hela som vi saknat väldigt länge. Vi är i stort behov av honom och det känns väldigt spännande och positivt att Tomas ansluter till oss och ska spela med oss i fortsättningen.

Tidigare under dagen stod det klart att Brynäs, som har flera spelare på skadelistan och tre på JVM i Kanada, tappade inlånade Emil Lundberg till Almtuna.

Tomas Slovak ansluter till Brynäs på måndag. Gävle-gängets nästa match är borta mot Färjestad under lördagen.

ARTIKELN HANDLAR OM