Positiv trots elfte (!) raka bortaförlusten

”Måste jag säga att jag är nöjd med prestationen”

1 av 2
HOCKEY

I samband med 0-4-förlusten mot Växjö krävde delar av Brynäs fans tränaren Tommy Jonssons avgång.

Efter 1-3 mot Färjestad förvärras krisen ytterligare.

– Ändå ett steg i rätt riktning, säger Jonsson till C More.

Det har stormat rejält kring Brynäs de senaste veckorna. I samband matchen mot Växjö senast valde fansgruppen Kamratkompaniet att vädra sitt missnöje med en banderoll med budskapet att Brynästränaren Tommy Jonsson ska avgå. Vakter grep in och rev ner banderollen. Men efter förlust, 0-4, fick fansen vatten på sin kvarn och sportchef Stefan Bengtzén tvingades efteråt gå ut och försvara den hårt kritiserade tränaren.

– Jag tycker att Tommy får ta för mycket skit, vi har två andra tränare i laget som också bär ansvaret, sa Bengtzén, som i samma intervju med Sportbladet kritiserade sin företrädare Michael Sundlöv för att ha ”byggt laget fel”.

Kalldusch

I veckan har Brynäs agerat för att resa sig ur krisen och plockat in BIK Karlskoga-målvakten Emil Kruse på lån, samt värvat rutinerade backen Tomas Slovak. Man fick sedan en drömstart mot Färjestad som gav hopp om att den dystra trenden skulle kunna brytas då Tim Wallace prickade in 1-0 halvvägs in i den andra perioden.

Sen kom kallduscharna – två gånger om.

Mila Gulas tryckte in 1-1 i power play och mindre än två minuter senare fullbordade Shawn Lalonde vändningen till 2-1 genom ett direktskott som Brynäs-keepern Bernhard Starkbaum var chanslös på.

”Bästa sedan omstarten”

Brynäs – som saknade åtta (!) ordinarie spelare, bland annat Greg Scott (poängbäst) samt stjärnbacken Simon Bertilsson – försökte med alla medel få in en kvittering men i stället satte Martin Röymark 3-1 i öppen kasse. Brynäs är därmed kvar på elfteplatsen och står nu på elva raka bortamatcher utan seger.

– Det är alltid bittert att förlora en hockeymatch, men utifrån läget vi befinner oss i måste jag säga att jag är nöjd med prestationen. Det är den bästa prestationen vi gjort sedan omstarten. Det känns som vi har en stabilitet i spelet. Vi har en bättre balans mellan försvar och anfall, men vi har inte flytet och medgången. Jag tycker ändå det var ett steg i rätt riktning, säger tränaren Tommy Jonsson till C More.

FAKTA

Spelarbetyg

Martin Röymark, f, Färjestad

Sliter i det dolda väldigt ofta. I dag fick han utdelning med mål i tom bur.

Milan Gulas, f, Färjestad

Belönas med fyra plus efter den smarta avläsning av Åslunds läckra pass.

Tim Wallace, f, Brynäs

Utgjorde en del av Brynäs bästa kedja med Blomqvist och Niinimäki.

Niklas Arell, b, Färjestad

Resolut och stabilt backspel.

Jacob Blomqvist, f, Brynäs

Utgjorde en del av Brynäs bästa kedja med Wallace och Niinimäki.

Bäste målvakt: Bernhard Starkbaum, Brynäs.

Gjorde att siffrorna inte rann iväg.

Jury: Anna Lindbäck, Löfbergs Arena.

MATCHFAKTA

Färjestad–Brynäs 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (8.43) Tim Wallace (Jacob Blomqvist, Jesse Niinimäki), 1–1 (14.57) Milan Gulas (Per Åslund, Toni Rajala) spel fem mot fyra, 2–1 (16.48) Joakim Nygård (Shawn Lalonde, Joakim Hillding).

Tredje perioden: 3–1 (18.01) Martin Röymark.

Skott: 33–24 (10–9, 14–9, 9–6).

Utv, Färjestad: 2x2.

Brynäs: 3x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 7 158.

ARTIKELN HANDLAR OM