”Har alltid sett mig som huvudtränare”

Thomas Berglund tar över Brynäs

1 av 2
HOCKEY

Tommy Jonsson sparkas och in kommer Thomas Berglund, 45.

Hans första uppdrag som huvudtränare på seniornivå:

– Jag har alltid sett mig själv som en huvudtränare så det känns ganska naturligt att ta den rollen, säger Brynäs nya tränare.

Förnedringen i Gavlerinken i lördags, 2–7 mot Skellefteå, var Tommy Jonssons sista match som huvudansvarig i Brynäs. I går Luleås tidigare assisterande tränare Thomas Berglund ett samtal från sportchef Stefan Bengtzén:

– I går förmiddag kom första samtalet och sedan jobbade vi hårt under söndagen för att få ihop allting, säger Berglund.

Var det ett svårt beslut?

– Nej, det kan jag inte säga. Jag känner mig jäkligt sugen och det blev rätt tajmning.

Bakom sig har Berglund sju år i Luleås organsiation. Först som juniortränare och sedan fyra säsonger bredvid Jonas Rönnqvist. Fram till nu har han haft en säsong utan tränaruppdrag.

”Inte fått ut potentialen”

Brynäs har varit väldigt mycket upp och ner under säsongen och just nu är det bara målskillnad som skiljer laget från en kvalplats.

– Det har ett intressant lag och det ska finna möjligheter att klättra i tabellen, det är vår ambition. Jag tycker det finns en potential i laget som man inte riktigt fått ut och det tänker jag försöka bidra med.

Med sig till Brynäs får Berglund kompisen och tidigare tränarkollegan i Luleås juniorlag, Petter Nilsson.

– Det finns saker och ting att göra med själva spelet annars hade jag aldrig tagit den här uppgiften. Nu är det upp till mig och Petter Nilsson att förmedla det på rätt sätt.

Tränar laget i morgon

Vad handlar det om?

– Innan jag pratat med spelarna vill jag inte gå ut och prata om vad vi ska göra. Men helt klart ska vi försöka hitta på förbättringar både defensivt och offensivt. Över tid har Tommy Jonsson gjort ett bra jobb, men någonstans kanske man kör fast.

Var det förutsättnings att du fick Petter med dig för att tacka ja?

– Nja, förutsättning ska jag inte säga, men det är bra att han är med för vi har samma syn på hockey. Och vi har kamperat ihop under tre år i Luleås juniorlag. Vi vet var vi har varandra och det känns tryggt.

ARTIKELN HANDLAR OM