Tränarfrågan fick Sundlöv att lämna

Brynäs sportchef hoppade av när han inte fick byta ut Tommy Jonsson i våras

1 av 2
HOCKEY

Brynäs var oense om Tommy Jonsson framtid i våras.

Klubbdirektör Hans-Göran Karlsson ville behålla honom, men inte dåvarande sportchef Michael Sundlöv.

Bråket slutade med att Sundlöv lämnade Brynäs.

– Mitt minne är att ”Micke” (Sundlöv) helt var med på det här, säger Karlsson.

I dag har Brynäs gjort stora förändringar på tränarsidan.

Samtliga tre tränare, Tommy Jonsson, Andreas Dackell och Ove Molin, har fått sparken och ersätts av Thomas Berglund och Petter Nilsson.

Men nu kan Sportbladet avslöja att Michael Sundlöv, 49, sportchef för Brynäs fram till i våras, ville byta ut Tommy Jonsson, 43, redan i våras.

Anledningen var att Jonsson tappat gnistan och att ett tränarbyte var på sin plats. Sundlöv hade även i samtal med spelarna fått bilden att förtroendet för Jonsson var svagt.

Sundlöv vill inte kommentera

Men klubbledningen höll inte med Sundlöv och efter diskussion valde Sundlöv att lämna sin position och är i dag talangscout för Winnipeg. Han vill varken bekräfta eller dementera Sportbladets uppgifter:

– Jag har slutat i Brynäs och vad som hände i våras är inget som jag kommenterar. Jag har valt att gå vidare i mitt yrkesliv, säger Sundlöv.

Hans Göran Karlsson förnekar att grunden till Sundlövs avhopp var beslutet att behålla Tommy Jonsson ytterligare en säsong:

– Det ska egentligen ”Micke” svara på, men han ställde inget ultimatum till mig att det var han eller Tommy. Vi arbetade igenom en process med analys och utvärdering och sedan vilken besättning vi skulle ha för att gå vidare. Jag vet inte anledningen varför ha sa upp sig. Vi var i det närmaste mål med allting när Micke sa upp sig. Det kom som en blixt från klar himmel.

”Det här kan bli succé”

Och ni hade inte delade åsikter om Jonsson skulle vara kvar?

– Nej, vi tyckte det var en bra lösning när vi gjorde den förändringen att ta in (Andreas) Dackell och Ove (Molin). ”Micke” sa att ”det här kan bli succé”. Vi upplevde det som en bra lösning och mitt minne är att han helt var med på det här.

Med facit på hand, borde ni ha gjort en förändring redan före säsongen?

– Nej, man kan aldrig tänka så. Vi trodde stenhårt på den här lösningen men till slut hamande vi vid vägs ände och måste göra något.

ARTIKELN HANDLAR OM