Brynäs har inte gett upp guldet

Utspelade mot Linköping – men tränarna har inte gett upp: ”Tio lag kan vinna...”

1 av 3
HOCKEY

Utspelade mot LHC, fjärde raka förlusten med nya tränarna och allt längre efter i tabellen.

Men Brynäs har långt ifrån gett upp.

– SHL är uppbyggt så att lag tio kan vinna guld. Vi måste se alla möjligheter, säger lagets assisterande tränare Petter Nilsson.

Thomas Berglund och Petter Nilsson har fått en mardrömsstart i Brynäs­båset. I går kom fjärde raka förlusten, 1–4 mot LHC. Efter matchen dröjde det länge innan Petter Nilsson kom till presskonferensen. Anledningen var att Brynäs hade ett möte i omklädningsrummet efter slutsignalen.

– Vi har inte haft tid att lyssna på alla individer, utan det har varit ganska mycket information från vår sida. Vi öppnade bara upp frågan om det var någon som hade någon åsikt, för att ta det och sedan släppa den här matchen, säger Nilsson.

Vad sa spelarna?

– Egentligen det vi tjatat om hela ­tiden, att alla ska vara med och kriga när pucken släpps. Det har vi varit tidigare, men inte i den här matchen, säger han.

Brynäs har nu 16 raka bortamatcher utan tre­poängare och ligger elva i tabellen, fem poäng upp till Leksand ovanför strecket.

– Alla är införstådda med tabelläget, men vi ska möta alla lag en gång till. SHL är uppbyggt så att lag tio kan vinna SM-guld och vi ser ­alla möjligheter. Vi måste måla upp alla scenarier, allt ifrån att vi kan hamna elva, tolva till att vinna.

”Kan nå långt”

Så ni tror fortfarande på guld?

– Absolut. Får vi skutan att vända tror jag det finns alla möjligheter. För då har vi varit i skiten, och alla som har varit där vill inte till­baka, säger Petter Nilsson.

Han får medhåll från Bill Sweatt.

– Som vi spelar nu, mer aggressivt, tycker jag vi skulle ha spelat hela säsongen. Om vi spelar som vi gjorde de första tre matcherna med de nya tränarna kan vi hamna topp-10 och då kan vi nå långt. Jag vägrar tro att det här är ett lag som slutar elva, tolva. Vi är mycket bättre än så, säger Sweatt.

Siffrorna talar emot guldfirande i Gävle

4 raka förluster med nya tränarduon.

16 raka bortamatcher utan trepoängare.

3 segrar på 22 bortamatcher under säsongen.

78,91 procent i boxplay. Näst sämst i SHL.

130 insläppta mål (bara Modo är sämre).

ARTIKELN HANDLAR OM