Brynäs drabbas av mångmiljonsmäll

Gävleklubben redovisar stort minusresultat

HOCKEY

Ett stort publikbortfall tvingar Brynäs att säga upp tjänster i föreningen.

Samtidigt kan Sportbladet avslöja att Gävleklubbens minusresultat för säsongen kan landa på runt sju miljoner kronor.

– Någonstans där hamnar vi, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Brynäs var länge neddraget i SHL-tabellens bottenstrid, men lyckades – efter ett tränarbyte – rädda nytt kontrakt i slutomgångarna.

Samtidigt svek publiken Gävlelaget.
Brynäs tappade runt 900 åskådare per match mot budget vilket innebär ett intäktsbortfall på fyra miljoner kronor och klubben hade sitt sämsta publiksnitt (5 103) sedan den nya arenan byggdes 2006.

Sämsta publiksnittet

Publikbortfallet påverkar också Brynäs ekonomiska resultat starkt och därför tvingas fyra administrativa tjänster sägas upp samt att tre vakanta tjänster förblir obesatta.

– Det är tråkigt att skära ner i personalstyrkan. Men trots åtgärderna ser vi på framtiden med tillförsikt, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör.
Ni tog tillbaka klassiska Gavlerinken som arenanamn och spelade i reklamfria tröjor. Är du besviken över att ni ändå tappade så mycket publik?
– Förutsättningarna var bra. Och jag tyckte vi hade ett bra lag. Men vi flyttade upp många talanger som inte hade spelat i SHL tidigare och kanske var vi lite för naiva.
Påverkas spelarbudgeten till nästa säsong?
– Nej, vi drar inte in på spelarbudgeten. Där ökar vi snarare lite. Men inga drastiska summor, säger Karlsson.

Mångmiljonförlust

Brynäs har också haft oförutsedda kostnader med tre långtidsskadade spelare som har ersatts och ett tränarbyte, och sammanlagt kan Sportbladet avslöja att Gävleklubben gör en mångmiljonförlust.
Upp emot sju miljoner kan minusresultatet landa på.
– Vi har inte gjort bokslut ännu, men någonstans där hamnar vi. Mellan 5-7 miljoner minus. Men vi har ändå en god ekonomi i grunden och hopp för framtiden, säger Karlsson.