”Vill vara bäst både på is och läktare”

Vill slå Skellefteås rekordnotering – med hjälp av NHL-stjärnorna

Foto: foto: TT
Calle Järnkrok återvänder till Gavlerinken
HOCKEY

Här är Brynäs kaxiga målsättning inför säsongens första möte med supportrarna.
Att slå Skellefteås rekordnotering från i tisdags.
– Det är viktigt att nå över 5 900 åskådare. Vi vill vara bäst, både på isen och läktaren, säger vice klubbdirektör Johan Cahling.

Skellefteå hade ispremiär i går och den lockade imponerande 5 900 åskådare. Brynäs har sin ispremiär nu på måndag och tre dagar senare spelas den traditionsenliga internmatchen – Svarta mot Vita.
Det är då som Brynässupportrarna på allvar har en chans att se och träffa säsongens lag.
Utöver den ordinarie truppen kommer nio NHL-spelare med anknytning till Brynäs att vara med. Bland andra Jakob Silfverberg, Johan Larsson, Calle Järnkrok, Elias Lindholm, Mattias Ekholm och målvakterna Jacob Markström och Anders Lindbäck.

Däremot tvingas Nicklas Bäckström stå över. Washingtonstjärnan rehabiliterar fortfarande efter ett ingrepp, men även Bäckström ska vara på plats i Gavlerinken.

Ska locka storpublik

– Det känns som vi har en superuppställning. Nej, vi siktar på att slå Skellefteå och ska man slå rekord gäller det att lägga till lite extra, säger Cahling och syftar på NHL-spelarna.
Kombinationen av det egna laget och NHL-stjärnor på plats hoppas Brynäs ska locka storpublik. Det är fri entré och målsättningen är att mer eller mindre fylla Gavlerinken, som tar strax under 8 000 åskådare.
– Vi ska ju slå Skellefteå så över 6 000 hoppas vi på i alla fall, säger Cahling.
Är det mycket prestige redan nu på försäsongen?
– Klart det är så, man vill vara stark på försäsongen.

”Vi vill vara bäst”

Så var pumpar egentligen hockeypulsen starkast i Sverige?
– Förhoppningsvis i Gävle. Men den får gärna pumpa starkt även i Luleå och Skellefteå. Men vi vill vara bäst, både på isen och läktaren. Vi siktar på att ha betydligt mer folk i arenan den här säsongen och då gäller det att börja starkt.
Vid förra årets match var publikintresset större än vad Brynäs hade räknat med. Drygt 5 000 ville se internmatchen och nedsläpp fick skjutas framåt på grund av att all publik inte hunnit in.
Nu är Brynäs bättre förberett:
– Förra året var det långa köer och folk som klättrade upp på logevåningen. Den här gången kommer vi att ha fler insläpp öppna, fler parkeringsvakter och öppna upp hela arenan. Vi vill att det här evenemanget ska växa och vara det stora startskottet för Brynäs varje år, säger Johan Cahling.