Blixtvärvar – efter Enterfeldts skada

Alcén klar: "Sebbe är inte färdig för spel på långa vägar"

Foto: Foto: Bildbyrån
Johan Alcén lämnar Mora för SHL.
HOCKEY

Sebastian Enterfeldts handledsskada drar ut på tiden och missar SHL-starten.

Därför blixtvärvar Brynäs Johan Alcén som vänder hem från Mora.

– Vi ser att Sebastians rehab dröjer. Han är inte färdig för spel på långa vägar, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

I fjol blev det bara 23 matcher för Sebastian Enterfeldt i Brynäs.

Övriga delar av säsongen fick han förstörd av en skada och nu står det klart att Enterfeldt även missar inledningen på kommande säsong.

– Vi ser väl att hans rehab dröjer. Han är inte färdig för spel på långa vägar, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

"Läkarna kan inte säga något datum"

Brynäs inleder SHL-säsongen hemma mot Malmö om mindre än en månad, 17 september, men hur länge Enterfeldt blir borta vet klubben ännu inte.

– Vi har hela tiden vetat att det är en illa skada och att det tar tid. Men läkarna kan inte säga något datum heller. Sebastian jobbar på att få igång sin arm, allt annat kan han ju träna, han kan bara inte spela hockey, säger Bengtzén. 

Så Enterfeldt är inte aktuell för spel i SHL-inledningen?

– Absolut inte. Det är inte aktuellt. Det är ett annat tidsperspektiv vi snackar, det är svårt att säga när bara. Det vi vet är att skadan tar längre tid än vad det var tänkt från början.

Plockar hem Alcén

I stället har Brynäs plockat hem Johan Alcén, 27, som återvänder till klubben han lämnade 2009.

Den 27-årige forwarden utnyttjar en klausul i sitt kontrakt med Mora som gjorde det möjligt att skriva på för en SHL-klubb innan 31 augusti. Kontraktet med Brynäs är skrivet på ett år.

– Det jag skickar signaler om med det här är till Sebbe själv att ta det lugnt. Skadan får ta den tid det tar, säger Bengtzén.

Alcén var skadedrabbad i fjol och gjorde då nio poäng på 32 matcher i Mora, men kommer nu hem till Brynäs efter fem år med Rögle, Leksand, Vita Hästen och Mora.

– Jag har haft idéer om att plocka honom till andra klubbar jag varit sportchef i. Jag har haft spår och korn på honom under flera år och det är absolut ingen nackdel att han har ett stort Brynäshjärta, snarare tvärtom.

FAKTA

Detta har hänt i Brynäs

Spelare in: Jonathan Pudas (Karlskrona), Nick Johnson, f, (Brynäs), Mathias Porseland, b (Vityaz Podolsk), Marc Zanetti, b (Oskarshamn), Petr Vrána, f (Ak Bars Kazan), Johan Alcén, f, (Mora).

Spelare ut: Daniel Brodin, f, (Djurgården), Tomas Slovak, b, (HC Kosice), Bill Sweatt, f, (Luleå), Alexander Lindgren, f, (Timrå), Tim Wallace, f, (klubb ej klar), Jonas Nordqvist, f, (Klagenfurter), Johan Holmqvist, mv, (klubb ej klar), Jonas Johansson, mv (Almtuna), Oscar Eklund, b (klubb ej klar), David Westlund, b (Karlskrona), Niclas Andersén, b (Pittsburgh)