Brynäs nyförvärv levererade direkt

Foto: LIVEARENA
HOCKEY

GÄVLE. Första träningsmatchen är avklarad för Brynäs.

Det blev seger i prestigemötet med Leksand  – och nyförvärven levererade direkt.

– Klart det är skönt att få vara med och producera i första matchen, säger tjecken Petr Vrana, som spelade fram till två av målen vid 4–1-segern.

Medan Leksand redan hade hunnit med tre träningsmatcher var det säsongens första match för Brynäs. Dessutom saknade Gävlelaget spelare som Anton Rödin, Jesper Ollas, Sebastian Enterfeldt, Simon Bertilsson och Lukas Kilström.

Ändå hade inte Brynäs några större problem att vinna mot ärkerivalen som numera håller till i allsvenskan.

När några tunga pjäser saknades var det Brynäs nyförvärv som presenterade sig direkt. Sju av elva poäng kom från nya spelare.

NHL-meriterade tjecken Petr Vrana kommer närmast från fyra säsonger i ryska KHL. Mot Leksand assisterade han fram till två av målen, 1–0 och 3–0, båda identiska framspelningar. Från en position bakom förlängda mållinjen hittade Vrana upp till direktskjutande back.

”Mest tillfälligheter”

– Ja, det blev väldigt lika, men det var mest tillfälligheter, ingen specialitet som vi hade tränat på. Killarna visade sig bra och det var egentligen bara att lägga den på bladet, säger Vrana som bildade kedja med ett annat nyförvärv, förre Växjöforwarden Nick Johnson.

Efter åren i Ryssland är det ett annorlunda spel som möte Vrana i Brynäs:

– Det är totalt annorlunda mot vad jag är van vid fån de senaste åren. Med de starka offensiva lag som finns i Ryssland måste du verkligen vara smart så du inte går fram för mycket. Här ligger vi på mycket hårdare.

Matchen avgjordes i mitten av den tredje perioden. Leksand fick chansen i power play, men i stället för en kvittering kontrade Brynäs in 2–0. Oskar Lindblom spelade elegant fram Greg Scott som satte pucken i öppet mål.

Redan i morgon lördag har Leksand chans till revansch. Då möts lagen igen, då är det Tegera Arena i Leksand som gäller.

FAKTA

Brynäs–Leksand 4–1 (1–0, 0–0, 3–1)

Målen: 1–0 Adam Brodecki (Porseland, Vrana), 2–0 Greg Scott (Lindblom), 3–0 Jonathan Pudas (Vrana, Johnson), 4–0 Daniel Mannberg (Pudas, Zanetti), 4–1 Martin Karlsson.

Skotten: 41–27.

Publik: 3 757 (Gavlerinken)