Abrahamsson: Blir viktigast för Brynäs

Foto: LIVEARENA
HOCKEY

GÄVLE. Seger mot Leksand  – och nyförvärv som levererade.

Tränare Thomas Berglund hade en hel del att glädja sig över.

Det krävs att nyförvärven fortsätter producera, annars kan det snabbt bli en tuff vinter för Brynäs.

Hans Abrahamsson.

En seger i augusti mot allsvenska Leksand, som tappat i princip hela laget, säger givetvis ingenting om Brynäs slagstyrka i vinter.

Det mesta under sommaren har handlat om vilka spelare som har lämnat klubben. Framför allt prestigeförlusten när Bill Sweatt valde Luleå och chockbeskedet när lagkaptenen Niclas Andersén i sista minuten lämnade för NHL-spel.

Däremot har det pratats väldigt lite om vilka spelare som har kommit in.

Två av de tyngre namnen visade upp sig direkt mot Leksand. NHL-meriterade duon Petr Vrana och Nick Johnson parades ihop redan på första träningen och lär bilda Brynäs andrakedja tillsammans med Jesper Ollas.

Också ett ”nyförvärv”

Ollas – som missade hela förra säsongen – känns också som ett nyförvärv.

Får Ollas vara hel och trion får det att klicka tillsammans har Brynäs en riktigt bra andrakedja. Bakom Scott & Rödin, som tillsammans med Sweatt bildade en förra säsongens bästa kedjor. Nu ser det ut som JVM-spelaren och stortalangen Oskar Lindblom blir tredjelänk..

Två andra mindre namnkunniga nyförvärv, de båda högerfattade backarna Jonathan Pudas och Mathias Porseland visade upp skottstyrka från blålinjen.

Sportchef Stefan Bengtzén lär inom kort presentera en ersättare för Niclas Andersén och tittar vi nyktert på det är Brynäs uppställning jämbördigt med laget, som efter minst sagt krokig resa, tog sig till slutspel i våras.

”Bulan” med från start

Fördelen nu är att tränare Thomas Berglund är med från start och får sätta sin prägel både på träningsupplägg och spelsystem.

Samtidigt är Brynäs trupp i tunnaste laget och det får inte vara som tidigare år; att en handfull nyckelspelare tillbringar mer tid på träningscykeln än på isen. Redan nu är Sebastian Enterfeldt borta på obestämd tid och mot Leksand saknades kvartetten Jesper Ollas, Anton Rödin, Simon Bertilsson och Lukas Kilström. Visserligen ska de vara tillbaka inom kort, men det där har vi hört tidigare från Brynäs.

Leksand har i princip bytt ut hela laget sedan degraderingen från SHL. Vi kan redan nu konstatera att det inte blir någon spikrak resa tillbaka. Det kanske inte ens räcker till en av de två kvalplatserna. Men viktigast för Leksand den här säsongen är att behålla lugnet och tålamodet. Det har varit alldeles för oroligt i klubben och nu måste stabilitet och kontinuitet prioriteras före jakten på segrar och snabbt avancemang.