Superlöftet redo att utmana Starkbaum

Felix Sandström, 18, vill bli Brynäs målvaktsetta i vinter: ”Därför jag är här”

Foto: TT
HOCKEY

Förra säsongen förstördes av körtelfeber.

Nu är Felix Sandström, 18, redo att ta upp kampen med Bernhard Starkbaum.

– Självklart vill jag vara förstemålvakt, det är vad jag är här för, säger Brynäsmålvakten efter att ha nollat Modo i en träningsmatch.

Han tippas allmänt bli nästa stormålvakt och Felix Sandström fick prova på SHL-spel redan förra säsongen.

I hemmapremiären mot Leksand kom han in efter den första perioden och imponerade.

Men dagen efter kände den unga målvakten de första symptomen på vad som skulle visa sig vara körtelfeber.

– Jag var i princip sängliggande i fyra veckor och kunde knappt röra mig mer än korta promenader, berättar Sandström som även åkte på en lårskada när han var på väg tillbaka.

Backar inte för utmaningen

En stor del av säsongen förstördes, även om Sandström kom tillbaka efter jul och bland annat avslutade säsongen med U18-VM.

Till den här säsongen har han fått en ordinarie målvaktsplats i Brynäs trupp och fått stå två av de tre första träningsmatcherna.

– Klart det betyder mycket att få så stort förtroende direkt. Det ger en väldigt mycket självförtroende. Man åker mycket hellre med och står matcher än att bara öppna båsdörren, säger Sandström.

Tanken är att han ska slåss med Bernhard Starkbaum om att vara förstemålvakt. Och den storväxte 18-åringen backar inte för den utmaningen:

– Självklart vill jag vara förstemålvakt, det är vad jag är här för. Skulle jag inte känna mig mogen för det skulle jag inte ha tagit den här möjligheten.

Inlett strålande

Och Sandström har börjat säsongen strålande. Han fick förtroendet redan i den första matchen mot Leksand och höll länge nollan i en match som Brynäs vann med 4–1. Mot Modo i fredags kväll höll den Huge-fostrade Gävlekillen nollan i en match som Brynäs vann med 4-0.

– Jag känner att jag har fått en bra start på säsongen. Har tränat bra och nött mycket grunder. Nu är det bara att slappna av och göra det. Hittills har det känts väldigt bra.