Brynäs fortsätter chocka – firar jul som ett topplag

Men är inte nöjda: ”Spelmässigt finns det mer att ta ut”

HOCKEY

GÄVLE. Brynäs är höstens överraskningslag i SHL och firar jul som tabelltrea.

Men Thomas Berglund räknar med att Gävlelaget blir ännu bättre framöver:

– Spelmässigt finns det mer att ta ut, säger Brynästränaren.

Det blev en ny seger, mot en annan nykomling, efter ytterligare ett dramatiskt slut.

I torsdags vände Brynäs 1–2 till 3–2-seger i slutminuterna mot Karlskrona. På lördagskvällen blev det övertidsseger mot Rögle, sedan Pathrik Westerholm skjutit det avgörande 2-1-målet.

– Vi är det något bättre laget, men Rögle har också sina chanser. Totalt sett får vi vara nöjda med två poäng utifrån hur matchen såg ut, säger Thomas Berglund.

En seger som innebar att Brynäs passerade Växjö och nu ligger trea när SHL tar juluppehåll. Ett Brynäs som inför serien var tippat långt ner i tabellen av de flesta:

”Gått hårt på många spelare”

– Jag är nöjd med vad vi presterat. I de senaste matcherna har vi inte kommit upp spelmässigt men poängen har trillat in, det är också en styrka. Men spelmässigt finns det mer att ta ut. Vi vet att vi kan bättre, säger Berglund.

Inte minst hoppas Berglund få tillbaka några skadade nyckelspelare.

– Vi har många spelare på skadelistan. Det blir välbehövligt med uppehåll nu, det är många spelare som vi har gått ganska hårt på.

Anssi Salmela förväntas vara tillbaka när SHL startar om på annandagen.

Berglund gav också en prognos när de övriga spelarna kan vara tillbaka

– (Petr) Vrana och (Mattias) Nørstebø i mitten av januari och ”Berra” (Simon Bertilsson) efter februariuppehållet, om allt går enligt planerna med honom.

FAKTA

BRYNÄS SKADOR

Anssi Salmela, back

Den finske stjärnbacken har missat en handfull matcher på grund av en underkroppsskada. Förväntas vara i full träning til veckan och spela på annandagen.

Petr Vrana, forward

Tjecken bröt käkbenet efter tacklingen från Jere Karlahti och var borta två månader. Efter bara några matcher blev Vrana skadad igen. Det handlar om en överkroppsskada och comebacken förväntas bli i mitten av januari.

Mattias Nørstebø, back

Bröt nyckelbenet mot Djurgården, då han gjorde comeback efter en längre skadeperiod. Tippas vara tillbaka i mitten av januari.

Simon Bertilsson, back

Efter ständiga problem med axeln beslutades om operation. Den gjordes i början av november och prognosen är att backen är tillbaka i mitten av februari.